Moottoriurheilutapahtumat 03.01.2017

Autourheilua ja enduroa Caravan Show -messuilla

Tämä Raimo Niemen Porsche GT3 Cup -auto on nähtävillä Turun Messukseskuksessa. Kuva: Santeri Lehtonen.

Automatkailutapahtuma Caravan Show avautuu Turun Messukeskuksessa 13.-15.1. Messuilla esitellään matkailu- ja retkeilyautojen sekä matkailuvaunujen uutuusmalleja. Ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä on myös enduron näytösajoja sisähallissa. Moottoriurheilu on muutenkin kattavasti esillä tapahtumassa.

Messuilla on mukana Momo Racing Teamin toteuttama kilpa-autonäyttely. Mukana mm. Porsche GT3 Cupin auto, jolla Raimo Niemi on osallistunut kotimaan kuin myös Euroopan kilpailuihin.

Näyttelyssä on myös VAG Motorsportin autoja, joilla on osallistuttu kotimaan rata- ja rallikilpailuihin. Endurance-autoja edustaa mm. Momo Racing Teamin MB 2.6. Raskaampaa kilpailukalustoa edustaa Mika Mäkisen Iveco kuorma-auto, jolla on osallistuttu Truck-kilpailuihin.

Messuilla on paikalla myös kilpailijoita, jotka mielellään kertoilevat omista kilpailukokemuksistaan ja tarkemmin omista autoistaan.

Enduro kohtaa Caravan-matkailun

Caravan Show -messut Turun Messukeskuksessa saa uutta vauhdikasta sisältöä endurosta. Automatkailutapahtuman yhteyteen rakennetaan muun muassa esteitä sisältävä enduro-rata, joita Suomen parhaat kuljettajat ylittävät.

Esteinä radalla ovat mm. tukit, autonrenkaat, trukkilavat ja sähkökaapelikelat. Tammikuun 13.-15. päivä oleva automatkailutapahtuma Caravan Show tarjoaa useita ajonäytöksiä päivässä:

– Näissä KTM Freeride E -ajonäytöksissä on mukana kahdesta neljään kuljettajaa yhtä aikaa rinnakkaisilla ratalinjoilla, kertoo Turun Seudun Moottoriurheilijoiden järjestämästä kokonaisuudesta Marko Vihriä.

– Enduro ja erityisesti sen sisarlaji extreme-enduro on moottoripyörän hallintaa vaativa ”akrobatialaji”, jossa myös vauhti on merkittävässä roolissa, ja jossa kuljettajat ylittävät ajamalla erilaisia esteitä.

Kuljettajina ovat Jaakko Översti, Markus Michelsson, Mikko Stenvall ja Niko Aitta.

Aikuisille ja lapsille on tarjolla messuilla myös sähkömoottoripyörien kokeilumahdollisuus omalla radallaan.

Caravan Show järjestetään yhdessä SF-Caravan ry:n kanssa. Näyttely esittelee matkailuautoja ja -vaunuja sekä automatkailumahdollisuuksia uuden matkailuvuoden alkajaisiksi. Messuihin liittyy oleellisesti myös SF-Caravan Turku ry:n suuri treffitapahtuma yöpymisineen. Tämän vuoden tapahtumassa esiintyy mm. Jorma Kääriäinen.

Teksti: Caravan Show -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro