Karting 08.06.2018

Autourheilu tulossa olympiakisoihin – Sähkökarting näytöslajina nuorten olympiakisoissa

Kartingin SM-sarja kasvattaa mm. tulevia valtteribottaksia ja kimiräikkösiä autourheilun maailman huipulle. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Kansainvälinen olympiakomitea on tekemässä historiallisen päätöksen hyväksymällä autourheilun lajiperheeseensä. KOK on poistanut peruskirjastaan maininnan, missä kielletään ”moottorivoiman” käyttö olympialajeissa.

– Päätös on merkittävä ja se on avannut autourheilulle mahdollisuuden liittyä olympialajien joukkoon. Kansainvälisen autoliiton, FIA:n tarkoituksena on järjestää ensi lokakuussa pidettävissä nuorten olympiakisoissa näytöskilpailu, joka vahvasti todistaa autourheilun olevan merkittävä urheilumuoto muiden ohella. Nuorten olympiakisat luotiin vuonna 2010 ja ensi lokakuussa kilpailut järjestetään Buenos Airesissa, Argentiinassa, kertoo FIA:n autourheilun pääsihteeri Peter Bayer.

FIA aikoo esittäyty laajasti Buenos Airesissa, joka samalla havittelee Formula 1 -osakilpailua järjestettäväkseen 2020.

– Tarkoituksenamme on osoittaa, että autourheilun aloittaminen ja harrastaminen on entistä helpompaa sekä vastuullista. Esittelemme uuden sähkökartingkonseptin autoslalomin ja varsinaisen rata-ajon muodossa. Koska nuorten olympiakisat on tarkoitettu 14-18-vuotiaille, ovat ne oiva näyttämö tuoda viestiämme esille ja osoittaa autourheilun kuuluvan tulevaisuudessa kiinteästi olympialaisten lajivalikoimaan, jatkaa Bayer.

Myös FIA:n kartingkomission puheenjohtaja, entinen Formula 1 -kuljettaja Felipe Massa on hankkeesta innoissaan.

– Karting on niin tärkeä osa autourheilua ja erityisesti nuorten mukaansaaminen on aina haaste. Siksi nuorten olympiakisat tarjoavat kartingille ja koko autourheilulle mahtavan näyttämön. Aion houkutella mahdollisimman monta F1-kaveriani mukaan tukemaan hanketta, sillä ovathan he kaikki kulkeneet maailman huipulle kartingin avulla.

AKK-Motorsportin puheenjohtaja ja FIA World Motor Sport Councilin sekä Suomen olympiakomitean hallituksen jäsen Juhani Pakari ottaa tiedon nuorten olympiakisoista erittäin tyytyväisenä vastaan.

– Tämä on erinomainen uutinen autourheilulle ja osoittaa KOK:n seuraavan aikaansa. Sähkökartingin esittäytyminen on hienoa ja ennen kaikkea nykyaikaista lajimarkkinointia monessa muodossa. Sähköenergia on joka tapauksessa pysyvä ja kasvava osa liikkumista sekä samalla autourheilua. Meillä on jo valtavan suosion saanut Formula E, joka kiertää maailman metropoleja esitelleen autourheilun tulevaisuutta. Rallicrossin MM-tasolla siirrytään täyssähköautoihin, mikä on erittäin merkittävä ja kauaskantoinen muutos. Olympiahanke tuo autourheilun juuri oikealla tavalla esille nuorten keskuuteen. Meillä on myös Suomessa jo kehitteillä oma sähkökartinghanke, jossa erityisesti ruohonjuuritason harrastustoiminta saa myös täyssähköisen vaihtoehdon.

Teksti: AKK Viestintä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting