Autosuunnistus 18.05.2016

Autosuunnistuksen SM-sarja vihdoin käyntiin – SM 40. Kievarin Kierros

Autosuunnistukselle on ominaista, että reitti kilpailussa on salainen aina viime hetkille saakka, ja kilpailijat liikkuvat normaali liikenteessä liikennesääntöjen mukaisesti. Kuva: Juhani Valkonen

Autosuunnistuksen SM-sarjan talviosakilpailu jouduttiin perumaan ajourien sulettua, joten ensimmäiset SM-pisteet jaetaan tulevana lauantaina 22.5. Hämeenlinnassa ja Janakkalassa suunnistettavassa 40. Kievarin Kierroksessa.

Autosuunnistuksen SM-sarjaa on ajettu 50-luvulta alkaen ja perinteisesti sarjaan on kuulunut 1–2 talviosakilpailua. Nyt 2010-luvulla kelit ovat aiheuttaneet kaksi kertaa talviosakilpailujen peruuntumisen. Helmikuussa Naantalin suunnalla ajettavaksi suunniteltua Armonlaakson Ajoa varten tehdyt runsaat peltoauraukset sulivat ennen kisaa pois ja järjestäjä oli pakotettu peruuttamaan SM-avauksen. Naantalilaiset järjestävät kilpailunsa lokakuussa SM-päätöksenä.

Turengin Autourheilukerho on kokenut AS-kisojen tekijä, kuten lauantaisen Kievarin Kierroksen järjestysnumero 40 osoittaa. TAUK eksyttää SM-avaukseen osallistuvia pareja Hämeenlinnassa ja Janakkalassa kilpailun lähtöpaikan ollessa Tuuloksessa. Kilpailun reitti on salainen ja selviää kilpailijoille vasta kilpailun aikana.

SM-pisteistä lähtee ajamaan 28 paria. Mukana on myös NEZ-sarjaa johtava ruotsalaispari, joka hakee tuntumaa suomalaiseen kisatyyliin elokuussa kisattavia Suomen NEZ-osakilpailuja silmällä pitäen.

Kauden ensimmäisessä SM-osakilpailussa kilpailijat lähtevät kello 16 alkaen matkaan viime vuoden käännetyssä SM-järjestyksessä. SM-letkan peränpitäjinä, noin kello 17, lähtevät hallitsevat suomenmestarit, NaSU:n Jari Ojanperä ja Riku Rousku.

SM 40. Kievarin Kierroksen lähtöluettelo löytyy täältä:
http://www.autosuunnistus.net/images/Kilpailumateriaali/2016/kievarinkierros/lähtösm16.pdf

Teksti Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autosuunnistus