Autosuunnistus 21.09.2018

Autosuunnistuksen SM-pisteistä mitellään Kuopiossa

Autosuunnistuksen aloittaminen on helppoa, sillä kilpaa pystyy ajamaan tavallisella henkilöautolla ilman mitään erikoisvarusteita. Kuva: Pekka Virtanen

Autosuunnistuksen kauden 2018 toinen Suomen Mestaruus- ja Cup-osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Kuopiossa.

Ensimmäinen auto lähtee matkaan hiukan klo 15:00 jälkeen. Lähtö tapahtuu AD Varaosa Maailman pihalta, osoitteessa Volttikatu 2.

Kilpailuun on ilmoittautunut 37 kilpailijaparia eri puolilta Suomea. Reitin pituudet ovat SM-luokassa noin neljä tuntia, Cup-luokassa noin kolme tuntia ja kansallisessa C-luokassa noin kaksi tuntia. Reitti on salainen kilpailun lähtöön saakka.

Kallaveden ST-Ajo -niminen kilpailu on ajettu lukemattomia kertoja, ensimmäisen kerran jo 1960-luvulla.
Perinteikkään nimen alla ajettava kilpailu haluaa kunnioittaa Kuopiolaisten ST-ajo- ja autosuunnistushistoriaa sekä samalla olla herättämässä uutta innostusta seikkailuihin autolla kartan ja kaverin kanssa. Autosuunnistuksen haastavin ja monille se mielenkiintoisin osuus alkaa, kun aurinko laskee, lisävalot napsautetaan loistamaan ja ympärillä maastossa näkyy pelkkää mustaa metsää ja tummaa taivasta sekä silloin tällöin toisen kilpailijan edessä punastelevat takavalot tai taustapeilissä heijastelevat
kirkkaat etuvalot.

Kartturi lukee erityisen karttavalon loisteessa ohjeita kuskille. Kuski käyttelee taitavasti rattia ja kaasupoljinta, jotta auto etenee annetun keskinopeuden mukaan vaikeassakin maastossa, kantoja ja kiviä kierrellen. Yhteistyön sujuvuus auton sisällä on tärkeää kilpailun suorituksen kannalta. Harjoittelu tekee mestarin tässäkin lajissa.

Cup-luokassa paikallisia suosikkeja on myös mukana kun, AL-Kuopiota edustava Jarno Kotajärvi
lukee karttaa isällensä Raul Kotajärvelle sekä Nilsiän UA:ta edustava kaksikko Antti-Jussi Keinänen ja Antti Väätäinen. C-luokassa kilpailee järjestävän seuran, Kuopion Urheiluautoilijoiden Isto Räisänen ja Timo Ahonen.

Sarjojen viimeiset osakilpailut ajetaan 6.10 Alavudella SM sekä 20.10 Valkeakoskella.

Teksti: Kuopion Urheiluautoilijat Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autosuunnistus