Autosuunnistus 23.08.2016

Autosuunnistuksen NEZ-kisat Kanta-Hämeessä

Autosuunnistuksen Pohjois-Euroopan NEZ-mestaruussarjan Suomen osakilpailut ajetaan nyt viikonloppuna 26.–27.8. Kanta-Hämeessä. Perjantain kisa on Forssan Seudun Urheiluautoilijoiden Tammela Autohuolto-AS. Lauantaina NEZ-pisteistä ajetaan Ahveniston Autourheilijoiden Härkätien Lenkillä. 

AS:n NEZ-sarjassa ajetaan kaksi kisaa sekä Tanskassa, Suomessa että Ruotsissa. Kuuden kisan sarja käynnistyi huhtikuussa Tanskan kisoilla. NEZ-mitaleiden kohtalo ratkeaa lopullisesti Ruotsissa syyskuussa ajettavissa kisoissa.

Kaikissa maissa ulkomaalaiset ajavat omassa luokassa, sillä kilpailut ajetaan kunkin maan omilla säännöillä. Tanskassa kisat ovat ristisanatehtävän ratkomista muistuttavaa toimintaa, Ruotsissa lähempänä rallia. Suomen kilpailuitapa on eniten suunnistusta korostava.

Viikonlopun NEZ-kisoissa kilpailee noin 30 suomalaisparin lisäksi 17 paria Ruotsista ja Tanskasta.

FoSUA:n NEZ-kisan suunnistuskuviot ajetaan pääosin Lopella. AAU:n Härkätien Lenkki ajetaan Hämeenlinnassa ja Hattulassa Hämeen Härkätien ympäristössä. Molemmissa kisoissa päävastuu reitistä on huipputason kartanlukijalla, joten luvassa on vaativaa ja vauhdikasta suunnistusta.

Teksti ja kuva: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autosuunnistus