ATV 04.07.2017

ATV-motocrossin SM-taistelu huipentuu jännittävään finaaliin

Jani Tanhuanpää on pakkovoiton edessä seuraavassa osakilpailussa. Kuva: Loukko.com

Kauhajoen Jani Tanhuanpää piti SM-kultahaaveet elossa lauantaina Kuopiossa ajetussa ATV-crossin neljännessä osakilpailussa voittamalla molemmat erät. Voitoilla kerätyt 50 pistettä nostivat hänet jo kolmen pisteen päähän sarjaa johtavasta Lasse Ruotsalaisesta. Tanhuanpää on käytännössä kuitenkin edelleen pakko voittaa Ruotsalainen molemmissa erissä myös viimeisessä osakilpailussa saavuttaakseen mestaruuden.

Kuopion aika-ajoissa Lasse Ruotsalainen oli nopein 0,7 sekunnin erolla Tanhuanpäähän, Valtteri Vainionpää oli reilun kolmen sekunnin päässä aika-ajojen kolmas.

Ensimmäisen erän startin otti Vainionpää, seuraavina Tanhuanpää ja Ruotsalainen. Vainionpää johti erää aina seitsemännelle kierrokselle asti, mutta Tanhuanpää hiillosti ankarasti löytäen lopulta ohituspaikan ja ajaen noin kolmen sekunnin erolla voittoon, Ruotsalainen oli kolmas noin seitsemän sekuntia jääneenä.

Toisen erän lähtö meni Tanhuanpäälle, Ruotsalainen oli toisena ja Vainiopää kolmantena. Vainionpää tippui erän aikana hieman kaksikon vauhdista, mutta Ruotsalainen roikkui koko erän Tanhuanpään puskurissa etsien ohituspaikkaa ja odottaen Tanhuanpään virhettä. Sitä ei kuitenkaan tullut ja näin Tanhuanpää piti mestaruushaaveet elossa tuplavoitollaan.

Päivä oli Tanhuanpäälle todella työntäyteinen, kun ensimmäisessä erässä Valtteri Vainionpää ajoi erinomaisesti ja vasta erän loppupuolen pieni väsähtäminen toi ohitusmahdollisuuden, toisessa erässä jo lämmittelykierroksella hänen mönkijästään hävisi etujarrut, mikä puolestaan teki ajamisesta erittäin hankalaa.

Värikäs ja kovatasoinen sarja saa huipennuksensa kahden viikon päästä ajettavassa Tornion osakilpailussa.

Tiedote: Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV