ATV 15.11.2017

ATV herättänyt kiinnostusta etenkin nuorissa kuljettajissa

Yhä useampi lapsi on alkanut harrastaa moottoriurheilua mönkijällä. Kuva: Johanna F.

Kiinnostus ATV-luokkia kohtaan on kasvanut viime vuosina etenkin nuorten ja lasten keskuudessa.
ATV-motocross ja -cross country -harrastusta tukeva seura Quad Racing Finland ry on tyytyväinen viime aikaiseen kehitykseen, jossa etenkin lapset ja nuoret ovat löytäneet mönkijät omikseen.

– Lapsia ja nuoria on reilusti enemmän ja kerhon jäseniä on kilpaillut Virossa enemmän kuin aikaisempina vuosina. Kiinnostuneita on tullut lisää, ja olen saanut useita puheluita kiinnostuneilta, iloitsee Quad Racing Finland ry:n puheenjohtaja Marko Jalasto.

Seura on osallistunut tänä vuonna messuille, joissa on esitellyt lajia ja myös ensi vuonna on tarkoitus järjestää tapahtumia Siilinjärvellä ja Karhulassa.

Mönkijöillä voi kisata motocrossissa, cross countryssa, supermotossa sekä jääradalla. Kuva: Johanna F.

ATV:t tarjoavat hyvän ponnahduslaudan myös muihin moottoriurheilulajeihin. Mukaantulo mönkkäreiden maailmaan on yritetty pitää mahdollisimman helppona.

– Me ollaan järjestetty noin viisi ajotapahtumaa vuosittain, välillä talvellakin. Tapahtumaa varten motocross-rata on koko päivän käytössä jäsenmaksulla ja muutaman kympin osallistumismaksulla.
Päivän ohjelmassa on ollut kilpailumuotoisia, mutta kaikille tarkoitettuja ”eriä” junioreista kokeneempiin kuljettajiin.

– Pääpainona meillä on ollut tukea lajia sekä järjestää harrastajille mahdollisuus tavata hyvässä ja rennossa ilmapiirissä mönkijäurheilun parissa, Jalasto kiteyttää.

Lisätietoa ATV-lajeista: Quad Racing Finland

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV