ATV 12.06.2016

ATV-cross-kauden avaus Tanhuanpäälle

Mönkijäcrossi-kausi avattiin viikonloppuna Siilinjärvellä. Rata on viime vuoden Suomenmestari Lasse Ruotsalaisen kotirata, joten häntä pidettiin suosikkina avauskisan voittajaksi. Kuitenkin heti aika-ajoista lähtien Kauhajoen Jani Tanhuanpää piti otetta hallussaan.

Hän ajoi aika-ajoissa 1,6 sekunnin pohjat Ruotsalaiseen ja kolmanneksi sijoittunut Lehtimäen Valtteri Vainionpää jäi jo yli 4 sekuntia pohja-ajasta. Ensimmäisestä startista Tanhuanpää ampaisi kärkeen ja kun lisäksi Ruotsalaisen laite sammui lähtöviivalle, hallitsi Tanhuanpää erää suvereenisti ja piti riskittömällä ajolla eron toisena olleeseen Valtteri Vainionpäähän noin viidessä sekunnissa. Ruotsalainen aloitti raivoisan takaa-ajon saatuaan laitteen käyntiin ja ehti viimeisellä kierroksella nousta vielä kolmanneksi keräten näin kuitenkin hyvät pisteet koko SM-sarjaa ajatellen.

Toisen erän startti oli myös Tanhuanpään heiniä, Ruotsalainen pääsi heti kantaan toiseksi ja kaksikko alkoikin kasvattaa eroa kolmantena olevaan Vainionpäähän. Vähä vähältä Tanhuanpää kasvatti johtonsa parhaimmillaan aina 6 sekuntiin asti, kierroksella ohiteltavat vähän muuttivat eroa suuntaan tai toiseen, mutta Tanhuanpää kontrolloi helpohkosti tilannetta johtopaikalta.

Vainionpää sijoittui hienolla ajolla erässä kolmanneksi.

– Tämän paremmin ei voisi sarja enää alkaa, pohjat aika-ajoissa, holeshotit starteissa ja täydet SM-pisteet Lassen kotiradalta mukaan pohjanmaalle. Tästä on hyvä lähteä jo viikon päästä Iisalmeen jatkamaan pisteiden metsästystä, totesi tyytyväinen voittaja.

SM-sarjaa johtaa Tanhuanpää 50 pisteellään, toisena ovat Ruotsalainen ja Vainionpää 42 pisteellä.

Teksti: Jari Tanhuapään tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta