Jääspeedway 01.12.2019

Atte Suolammi suuntaa Venäjän jääspeedwayleirille

Atte Suolammi lähtee leireilemään Venäjälle. Kuva: Tommi Suolammi.

Viime talvena hyvillä otteillaan jääspeedwaypiirejä kohahduttanut tamperelainen Atte Suolammi lähtee Venäjälle hakemaan vauhtia ja kokemusta jääspeedwayleiriltä. Leiri järjestetään Slobodskoissa 9.-15. joulukuuta, Suomen rajalta 1600 kilometriä itään.

Leirille pääsyä auttoivat hyvät kontaktit. Suolammin tiimi osti viime keväänä pyörän Eduard Krysovilta ja siinä yhteydessä Krysov kysyi kiinnostaisiko leiri. Siinä ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, mahdollisuus on käytettävä hyväksi. Ajoleirien suhteen näytti alku vähän hankalalta, kotimaan leiri ja Venäjän leiri meinasivat mennä päällekkäin, mutta kotimaan olosuhteet jäiden suhteen pakottivat siirtämään kotimaisen aivan joulukuun lopulle.

Suolammi täyttää 16 ensi vuoden aikana, joten sääntöjen mukaan hän pääsee osallistumaan kotimaan kilpailuihin. SM-finaali tietysti siintää mielessä, samoin muut lajin kilpailut.

Kaluston suhteen Suolammilla on testaamista edessä. Keväällä hankittiin itse asiassa kaksi pyörää, toista hän ehti testata kevään viime metreillä, toinen jäi odottamaan tätä alkavaa kautta.

– Suoraan sanottuna, vähän kihelmöi mahassa. Pääsee suoraan ajamaan stadionille ulkomaalaisten ja kanssa ja Venäjällä tietysti, lajin mahtimaassa, nuori jääspeedwaykuljettajamme kommentoi leiriä.

– Hiukan jännittää. Kyllä minä uskon, että hyvin menee. Luotto jätkään on hyvä, kun tietää, miten hän ajaa. Meille on luvattu apua pelipaikolla. Anton Terebin sanoi, että Vladimir Lumpov (kaksinkertainen joukkuemestari ja MM-sarjan pronssimitalisti 2003) katsoo paikan päällä, että kaikki menee hyvin, Aten isä Tommi Suolammi tuumaili ennen leiriä.

Neuvoja ja ohjausta on siis odotettavissa korkealta taholta. Leirillä videoidaan jokaisen kuljettajan suoritus dronesta ja suoritus analysoidaan Vladimir Lumpovin kanssa. Leirillä ajetaan myös leirikilpailu. Venäjän ollessa lajin mahtimaa osallistujille on odotettavissa elinikäisiä muistoja. Odotettavissa on siis kokemuksia nuorelle jääspeedwaykuljettajalle.

Teksti: Timo Eronen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway