Rallisprint 28.06.2016

Asvalttisarjan Future Cup jatkuu Keuruulla kahdella kilpailulla

Harri Hietala on hyvässä vauhdissa väkivahvalla V-8 autollaan. Kuva: Jani Kekoni

Kokonaan asvaltilla ajettava autojen rallisprintsarjan viides osakilpailu, Keurustarvike Sprint, kaasutellaan Keuruun keskustan tuntumassa Yliahon teollisuusalueella 2.7. alkaen klo 15. Kyseessä on kolmas kisaviikonloppu. Asvalttisprinttien erikoiskuljettajien suosima sarja vierailee nyt ensimmäistä kertaa Keuruulla.

Kilpailun järjestäjä Keuruun Urheiluautoilijat siirtyi kesäkisoihin, kun yli kahdenkymmenen talvikilpailun jälkeen ei kunnon talvea tullut. Viime kesältä tuli niin hyvä palaute, että seura päätti anoa Future Cupin osakilpailuviikonloppua.

Kilpailun tunnelmaan pääsee jo perjantaina 1.7. kun sarjan esittely erilaisine autoineen tapahtuu Keuruun keskustassa klo 17 alkaen. Paikalla on grilli kuumana, kilpa-autoja, kuljettajia, voit ostaa liput kisaviikonlopulle ennakkoon ja sarjan paitamyynnin tytöt avaavat putiikin. Esillä on myös yhteistyökumppaneita, ja tilaisuuden juontaa moottoriturpa Leppis.

Lauantaina radan pituus on 2430 metriä. Reitin varteen on opasteet, ja ohjatut isot pysäköintialueet.

 

Sadasosat ratkaisevat

Future Cup -sarjassa ajetaan viitenä viikonloppuna kymmenen kilpailua eri paikkakunnilla pitkin suomenniemeä. Sarjassa on tällä kaudella ehditty vierailla Karkkilassa toukokuulla ja Kurikassa Jurvan Botniaringillä kesäkuussa. Titteleistä kamppaillaan tänäkin vuonna sekunnin sadasosien erolla. Nelivetoisten ja kaksivetoisten luokissa mestarien nimet tulevat vaihtumaan. Nelikkojen Ylihärmäläinen Hannu Mäki-Ikola ei ole mukana, ja kaksivetoisissa Mänttä-Vilppulan Aki Sahila on siirtynyt Ranskaan rallisarjaan.

Nelivetoisten pistekärjessä on HyUA:n Harri Arola, kaksivetoisissa Parkanon UA:n Mikael Vuotari ja nuorten luokkaa sekä Cuppikunkkutitteliä hallitsee LaihUA:n Jere Pensas. Joukkuekisassa kärjessä paahtaa HSH Motorsport, jossa ajavat Harri Hietala, Kaisa Sistonen sekä Jasu Saarinen Mänttä-Vilppulan seudulta.

Sarjan kuudes osakilpailu tärähtää käyntiin sunnuntaina 3.7. alkaen klo 12. Yön aikana radan ajosuunta vaihdetaan päinvastaiseksi, ja pituudeksi muodostuu 2350 metriä.

Sarjassa ajaa noin 150 kilpailijaa jokaisessa osakilpailussa. Mukana on iso joukko rallisprintin SM-sarjalaisia joten vauhti Keuruun kilpailussa tulee olemaan huimaa.

Järjestäjä on pyrkinyt tekemään yleisöystävälliset katselupaikat, ja teollisuusalueen yrittäjät ovat mahtavasti mukana mahdollistaen suorituspaikan.

Kilpailualueella kuulutus tulee myös radiotaajuudella 95.7 Mhz.

Teksti: Tapio Leppämäki
Kuva: Jani Kekoni

SUOSITTU ASFALTTISPRINTSARJA VIERAILI VIIKONLOPPUNA ETELÄ-POHJANMAALLA

Future Cupilla aurinkoinen avaus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint