Ralli 27.02.2019

Asunmaan tavoitteena kirkastaa Itärallin viimevuotinen kakkossija

Teemu Asunmaa ja hänen kartanlukijansa Jani Salo haluavat pitää kiinni SM-sarjajohtajan asemasta. Kuva: Hannu Rainamo.

Rallin SM-sarjan talvikausi paketoidaan tulevana viikonloppuna Joensuun ympäristössä ajettavalla Itärallilla. SM1-luokan pistejohtajana Itä-Suomen teille lähtee Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa. Kaksikko juhli Kouvolan osakilpailun voittoa pari viikkoa sitten.

Tahti rallin SM-sarjassa on talvikaudella kiireinen, kun talvikauden kolme osakilpailua ajetaan “alta pois” viidessä viikossa.

Pari viikkoa sitten ajettu Kouvolan osakilpailu päättyi Teemu Asunmaan ja kartanlukija Jani Salon voitonjuhliin, kun kaksikko ratkaisi jännittävän sekuntitaistelun edukseen voittamalla viimeisen erikoiskokeen ylivoimaisesti. Joensuussa kuljettajien ajat lyödään taas nollaan ja Kouvolan voitonjuhlat on tässä kohtaa jo unohdettu.

– Nythän se taas alkaa alusta ja kaikki ovat samalla viivalla, Asunmaa muistuttaa.

Asunmaalle Kouvolan voitto oli ensimmäinen SM-sarjassa sitten viime vuoden kesäkuun ja Seinäjoen osakilpailun, kun taas SM1-luokan pistejohtajana alavutelainen on edellisen kerran ollut syksyllä 2017. Asunmaan mukaan pistejohtanana lähteminen Joensuuhun ei muuta valmistautumista eikä kisataktiikkaa millään tavalla.

– Olen ajanut niin monta kertaa pistejohtajana, vuodet 2015-2017 melkein kokonaan. Tuttua hommaa se on enkä usko, että se pistejohtajan rooli muuttaa kenelläkään mitään, kuka siinä tilanteessa sitten ikinä onkaan.

Kauden avauksesta Rovaniemeltä Asunmaa nappasi toisen sijan ja toinen sija tuli myös Itärallista vuosi sitten. Silloin kaksi ek-pohja-aikaa ajanut Asunmaa hävisi voittoon ajaneelle Eerik Pietariselle reilut 10 sekuntia. Nyt tavoitteena on kirkastaa tuo viimevuotinen kakkossija ja päättää SM-sarjan talvikausi toiseen peräkkäiseen voittoon.

– Voitosta tietysti halutaan ajaa. Kilpailun aikana sen sitten näkee, että mikä on ajofiilis ja ennen kaikkea tien kunto. Lumisadettahan se lupailee lauantaiaamulle. Se ei välttämättä olisi hyvä meille. Mutta vielähän nuo ennusteet ehtii muuttua lauantaihin mennessä, Asunmaa pohti neljä päivää ennen tulevan kilpailun starttia.

Siinä missä Kouvolassa Asunmaa oli reitillä ensimmäisenä autona, niin Joensuussa tilanne muuttuu. Kun numero yksi laitetaan Takamoto Katsutan Toyota Yaris WRC -auton oviin, niin Asunmaa starttaa erikoiskokeille toisena autona. Lumisateen sattuessa Katsutasta on Asunmaan mukaan apua jonkin verran.

– Sen näkee sitten, millainen se lumimäärä on. Numeroilla kolmesta viiteen alkaa olemaan jo ihan eri tilanne. Se on pelin henki tietysti ja kuuluu asiaan, Asunmaa korostaa.

Kouvolan ja Joensuun välinen lyhyt tauko ja valmistauminen tulevaan kilpailuun sujuu ja on sujunut tuttujen rutiinien merkeissä.

– Viime viikolla purettiin auto ja tällä viikolla kasataan. Torstaina mennään Mikkelin seudulle ajamaan lyhyt “shakedown” ja siitä sitten suoraan Joensuuhun.

Itärallissa ajetaan lauantaina kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 97,5 kilometriä. Kilpailu päättyy lyhyeen Linnunlahden raviradalla ajettavaan yleisöerikoiskokeeseen, missä nähdään myös palkintoseremoniat.

SM Itärallin aikataulu

Lauantai 2.3.

10.44 – EK1 Sykänvaara (12,1 km)
11.10 – EK2 Satulavaara (11,5 km)
12.50 – EK3 Riutta (33,2 km)
16.01 – EK4 Oskola (26,6 km)
16.35 – EK5 Palo (12,4 km)
17.53 – EK6 Linnunlahden ravirata (1,7 km)

Teksti: Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli