Ralli 27.01.2017

Asunmaan ja Halttusen Skoda-debyytti käynnistyy perjantaina: “Ukot, nuotit ja auto ovat valmiina”

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen ovat valmiina starttaamaan Arctic Lapland Rallyyn. Kuva: Jari Hotti

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Rovaniemen ympäristössä tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Arctic Lapland Rally, käynnistyy tänään perjantaina. SM2-luokan kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa vaihtoi tälle kaudelle SM1-luokkaan ja uusi kalusto on Skoda Fabia R5. Kauden avauskilpailun aattona Asunmaa kertoi, että valmistelut ovat sujuneet hyvin ja kaikki on valmista perjantaina starttaavaan ralliin.

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ajoi Arctic Lapland Rallyn, Tunturirallin hieman alle seitsemän kilometriä pitkän testierikoiskokeen Vennivaarassa torstaina kahteen kertaan. Asunmaa raportoi “shakedownin” jälkeen, että kaikki on tässä vaiheessa juuri niin kuin pitääkin olla.

– Pari vetoa tosiaan ajettiin ja kaikki meni hyvin niin ajon, kuin kalustonkin puolesta. Ukot, nuotit ja auto ovat valmiina. Jännittäviä aikoja eletään, vielä torstai-iltana rallityttökisan tuomariksi “joutunut” Asunmaa hymyili kilpailun aattona.

Talvella reilut parisataa testikilometriä Skoda Fabia R5:llä ajanut Asunmaa pääsi torstaina ajamaan uudella kalustolla viimeiset kilometrit ennen perjantaina käynnistyvää kilpailua. Alavutelainen on luottavainen sen suhteen, että se mitä aiemmin ajetuilla testeillä ja nyt kilpailun aattona ajetulla testierikoiskokeella haettiin, niin se myös saatiin.

– Kaikki pitäisi olla sen puolesta kunnossa, mutta perjantainahan sen sitten näkee, että tarvitseeko lähteä muuttamaan säätöjä suuntaan tai toiseen. Mutta luulen, että noilla mennään nyt tämä kilpailu ja muutetaan sitten jos on tarvetta. Uskon kuitenkin, että ollaan todella lähellä säätöjen suhteen sitä mikä on minun mieleen, Asunmaa kuvailee.

Uusi kausi, uusi luokka ja uusi kalusto. Kaikin puolin uusi lähtötilanne uuteen kauteen ei avausosakilpailun aattona Asunmaata sen suuremmin jännitä, eikä yöunen saamisen suhteen viimeisenä yönä ennen starttia tule olemaan mitään ongelmia.

– Tänä vuonna paukahtaa 100 ajetun rallin raja rikki, niin sen verran on jo oltu näissä hommissa mukana, että kyllä saa yön hyvin nukuttua. Tottakai pitää aina vähän jännittää, eihän tämä muuten kilvanajoa olisi. Aika levollisin mielin kuitenkin ollaan. Se on sitten eri asia mitä tapahtuu ensimmäisen erikoiskokeen lähdössä. Poikkeustilanne tietysti siinä mielessä, että uusi auto ja uusi luokka, niin siinä mielessä erilainen lähtötilanne tietysti, Asunmaa myöntää.

Tunturiralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina kello 12.43. Ensimmäisenä ajopäivänä edessä on 102,49 ek-kilometriä ja toisena ajopäivänä lauantaina ajetaan vielä 149,12 ek-kilometriä ennen maalia, jonne rallikaravaani saapuu iltapäivällä.

Teksti ja kuva: Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli