jokamiehenluokka 11.05.2017

Asfalttikunkun voittanut Liimatainen: ”Tämä merkitsee paljon”

Konneveden kasvatti Mika Liimatainen pääsi jokkiksen makuun jo aivan pikkupoikana, kun hänen isänsä Juha Liimatainen niitti menestystä etenkin jääradalla ajetuissa jokkiskisoissa. Kuva: Nita Korhonen

Viime viikonloppuna ajettu Suomen suurin jokkiskilpailu Asfalttikunkku on koitos, jonka jokainen jokkiskuski haluaa viedä nimiinsä. Tällä kertaa pitkäaikaisen unelmansa pääsi toteuttamaan Konneveden Mika Liimatainen.

Veteliin, Kemoran moottoriradalle saapui viikonloppuna yhteensä 831 kuljettajaa tavoittelemaan menestystä suositussa Asfalttikunkku-jokkiskilpailussa. XXVIII Asfalttikunkun yleisen luokan voitosta asettui taistelemaan yhteensä 350 kuljettajaa. Yksi heistä oli Konnekuljetus-teamin Mika Liimatainen, joka lopulta onnistui viemään voiton erittäin haastavissa keliolosuhteissa.

– Kyllä voitto merkitsee todella paljon. Kun kyseessä on Suomen suurin jokkiskilpailu ja varmaan se yksi himotuimmista voitoista, niin kyllä sillä on iso merkitys, 32-vuotias Liimatainen myöntää.

Mika Liimatainan (vas.) pokkasi Asfalttikunkun suurimman pokaalin. Vieressä toiseksi sijoittunut Joni Wiman ja kolmannen sijan kuitannut Joni-Pekka Rajala.

Kun vastassa on kovia jokkismestareita kuten Juha Perälä ja Juha Rytkönen sekä rallicrossin ammattilaiset Joni Wiman ja Joni-Pekka Rajala, vaati voiton saavuttaminen täydellistä onnistumista.

– Mekaanikko Riihuhdan Mika oli tehnyt loistavaa työtä auton kanssa. Alusta ratkaisi paljon. Viimeiset muutokset, mitkä tehtiin kilpailun aikana, meni ihan nappiin. Ajaminen helpottui koko ajan. Lisäksi onnistuneet lähdöt ratkaisivat. Tiukimmassa paikassa, A-finaalissa lähtö onnistui todella hyvin, niin se oli se voiton salaisuus.

Vappuviikonlopun vaihteleva keli teki kilpailusta erittäin haasteellisen.

– Oli auringonpaistetta ja vesi-, lumi- ja räntäsadetta. Sunnuntaiksi luvattu voimakas lumisade teki tilanteesta haastavan. Varmasti parikymmentä kertaa tuli katsottua säätiedotusta ennen kuin lopullisesti ilmoittauduttiin kilpailuun. Aika moni jätti ajamattakin lumisateen pelossa.

Vappuviikonloppuna Veteliä koetellut sää oli kaikkea muuta kuin keväinen.

Seuraavaksi Liimatainen suuntaa katseensa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kolarissa ajettavaan henkilökohtaiseen SM-kilpailuun.

– SM-kisa vaatii hyvää valmistautumista ja pitää yrittää testata enemmän kuin edellisvuosina. Siellä on kuitenkin tosi kova taso. Yleensä samat kaverit aina juhlii Suomen mestaruutta, mutta yritetään laittaa kaikki panokset siihen, että Suomen mestari ainakin vaihtuu tänä vuonna, Liimatainen hymähtää lähettäen terveiset hallitsevalle mestarille Petri Laitiselle.

Sokerina pohjalla on elokuun lopulla Kokemäellä ajettava jokkisliigakilpailu.

– Sinne lähdetään Konnekuljetus-tiiminä taistelemaan Suomen mestaruudesta tosissaan. Itselläni on kova luotto meidän joukkueeseen ja osaamiseen. Tämän vuotinen porukka tuntuu oikein hyvältä. Olen ihan varma, että ainakin mestaruustaistossa ollaan mukana.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Mika Liimatainen voittoon Asfalttikunkussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka