Motocross 09.07.2017

Ari Åstedt toiseksi ja Saska Ketonen kuudenneksi Karkkilan veteraanicrosseissa

Kuva: Burt Racing

Burt Garage osallistui täydellä miehityksellä Karkkilassa ajettuun veteraanicrossin Suomen Cupiin. MXV45 -luokassa Ari puristi itselleen toiseksi ja Saska kymmenenneksi nopeimman ajan Antti Vartiaisen ollessa 20. Osallistujamäärän takia MXV45 ja MXV55 ajoivat samassa lähdössä. Tiimin juniori Jukka-Pekka Purtilo oli MXV35 -luokan 25.

Jukka-Pekan ensimmäisen erän startti ei sujunut ja hän jäi joukon hännille. Erän edetessä kovan väännön tuloksena kuljettajia alkoi siirtyä edestä taakse, ja aika-ajotulos parani parilla pykälällä sijalle 23.

Toinen erä oli kopio ensimmäisestä. Startissa sumppuun ja lähtösuoralta pois viimeisenä. Työ palkittiin ohituksilla ja maaliviivalla Purtilo oli 23:s. Lopputuloksena 25. sija.

Antti sai kohtuullisen startin ensimmäiseen erään ja löysi itselleen kilpakumppaneita. Ohituksia tapahtui suuntaan ja toiseen pitkin erää. Lopulta maaliin hän ehti erän 29:nneksi nopeiten, kun mukaan lasketaan molemmat luokat. Oman luokan sisällä sijoitus oli 20.

Toinen erä oli selkeästi Antille mieluisampi. Hyvän ja varman suorituksen jälkeen maaliviivalla hän oli 21:s, joka tarkoitti oman luokan 16 sijaa. Suoritus palkittiin totaalin 18. sijalla.

Ensimmäisen erän startti ei mennyt Saskalta nappiin ja sijoitus oli 12. Erän edetessä hän sai poimittua edeltään muutaman päänahan, ollen ruutulipulla yhdeksäs. Kun katsotaan vain oman luokan kuskeja sijoitus oli seitsemäs.

Toisessakaan erässä startti ei ollut paras mahdollinen ja mies ei mahtunut kympin joukkoon. Ajo maistui ja vauhti parani ensimmäisestä erästä. Kovan kilvanajon jälkeen hän ehti maaliin seitsemäntenä. Oman luokan sisällä sijoitus oli kuudes. Nämä eräsijat oikeuttivat tänään “nelivitosten” totaalin kuudenteen sijaan.

Ensimmäisessä erässä Ari otti hyvän startin, vaikka ei holeshottia nimiinsä saanutkaan. Ensimmäisen mutkan jälkeen Ari oli toisena ja putosi jopa hetkeksi kolmanneksi. Tämä sijoitus ei kauaa miellyttänyt ja mies kuittasikin puolessa kierroksessa itsensä takaisin toiseksi. Kova puristus ei kuitenkaan auttanut, vaan tuo jäi erän ainoaksi ohitukseksi, jos kierroksella jääneitä ei lasketa. Sija siis pysyi ja maaliin tultiin toisena.

Toisessa erässä Ari irtosi hienosti puomilta, mutta viereisen kuljettajan pyörä hyppäsi puomista suoraan eteen. Ari joutui nostamaan kaasun ja jäi hieman sumppuun. Seuraavan kahden kierroksen aikana hän nousi toiseksi, mutta ykkönen oli vetänyt jo niin kovan kaulan ettei sitä enää ajamalla saanut umpeen. Toisesta erästä myös toinen sija joka tarkoitti totaalin kakkosta.

Teksti: Burt Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross