Ralli 24.04.2019

Argentiinassa äärimmäisen tiukkaa pistekamppailua

Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarjan viides osakilpailu mitellään jälleen mannerta ja ajoalustaa vaihtaen. Korsikan asfaltilta rallikaravaani siirtyy Etelä-Amerikan sorateille Argentiinaan.

Ralliin osallistuu yhteensä vain 27 kuljettajaa, joista suomalaisia edustaa WRC-luokan tehdaskuljettajat Jari-Matti LatvalaTeemu Suninen ja Esapekka Lappi.

Korsikalla MM-sarjan johtoon kiivennyt Belgian Thierry Neuville Hyundain ratissa lähtee avaamaan reitin. Toisena MM-sarjassa on ranskalainen Citroën-kuljettaja Sebastien Ogier. Tämän hetkisen rallin MM-sarjan superkolmikon täydentää virolainen Ott Tänak, joka menetti MM-sarjan kärkipaikan Korsikalla.

Neuville, Ogier ja Tänak mahtuvat viiden pisteen sisälle kärkikolmikossa, joten taistelu kärjessä on todella tiukkaa. MM-sarjan neljänneksi vakuuttavilla otteillaan noussut M-Sport Fordin Elfyn Evans on kolmikkoa perässä peräti 34 pistettä.

Suomalaisista Lappi on MM-sarjan kuudes 26 pisteellä. Latvala on sijalla yhdeksän 15 pisteellään ja Suninen kymmenes 14 pisteellä.

Hyundain miehistö on jälleen kokenut muutoksen, kun Korsikan rallin väliin jättänyt Andreas Mikkelsenpalaa korealaisvalmistajan auton rattiin. Muut tallit jatkavat tutuilla miehistöillä.

Korsika ravisti myös valmistajien pistetaulukkoa Hyundain kivuttua kärkeen 114 pisteellä. Toisena pisteissä on Citroën (102) ja kolmantena Toyota (98), joka putosi kärjestä Korsikan tapahtumien johdosta kärkipaikalta. Neljäntenä jatkaa nousujohteista kautta rakentava M-Sport Ford.

Teemu Suninen 

– Odotan innolla rallin alkua. Mielenkiintoista nähdä missä tällä hetkellä menemme. Kauden alku on osoittanut, että olemme selkeästi ottaneet askeleen eteenpäin automme kanssa. Joitakin kysymysmerkkejä vielä on, mutta viime kisat huomioiden tunnen, että olemme kilpailukykyisiä Argentiinassa.

– Ajoin täällä viime vuonna ensimmäistä kertaa ja nautin todella paljon. Argentiina ei varsinaisesti ole raju ralli, mutta se on nopea ja vaatii kestävyyttä. Pitkillä suorilla voi tuntea, kun tiessä olevat kuopat sinkoavat auton ilmaan. Täällä tarvitaan paljon vetopitoa ja auton täytyy toimia hyvin rytkyissä. Tähän kiinnitimme viime viikon testeissä erityistä huomiota.

– Henkilökohtaisesti en enää tunne samanlaista painetta kuin ennen Korsikaa, mutta silti minun pitää päästä maaliin hyvän tuloksen kanssa. Hyvä asia on, että voimme luottaa viime vuotisiin nuotteihin, koska reitti ei ole kauheasti muuttunut.

Esapekka Lappi

– Olen ajanut täällä vain kerran ja luulen, että se on pieni heikkous meillä verrattuna moniin kilpailijoihin. Meillä on kuitenkin hyvä lähtöpaikka ja lähden päättäväisesti rakentamaan hyvää rallia. Meksikon vauhtini antoi lupauksia ja se luo pohjaa Argentiinan rallille, mistä haemme parasta mahdollista tulosta. Muistan, että erikoiskokeet ovat oikein mukavia, mutta täytyy olla varuillaan lukuisten maakivien kanssa, koska ne luovat rengasrikkojen uhan.

Jari-Matti Latvala

– Argentiinan ralli on yksi MM-sarjan hienoimmista osakilpailuista. Intohimoa ja yleisöä löytyy runsaasti. Osa yleisöstä leiriytyy vuorille odottamaan ralliautojen saapumista. Ralli itsessäänkin sisältää todella hienoja ja kauniita erikoiskokeita. Isoin haaste on, että erikoiskokeet saattavat mennä aika huonoon kuntoon toisella kierroksella.

Etelä-Amerikan kiertueen ensimmäinen osa näytellään Argentiinassa

Ympäristön ja tarinoiden puolesta MM-sarjan legendaarisimpiiin kisoihin kuuluva Argentiinan MM-ralli on ensimmäinen osa MM-sarjan keväistä Etelä-Amerikan kiertuetta. Argentiinan jälkeen vajaan kahden viikon kuluttua ajetaan MM-sarjan tulokaskisassa Chilessä.

Voittoa Argentiinan teille lähtee puolustamaan Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak. Tänakin viimevuotinen voitto oli hänen ensimmäinen Toyotan ratissa. Tämän kauden voittotilin Tänak onnistui avaamaan jo Ruotsissa. MM-sarjan kärjessä ajava Thierry Neuville ajoi viime vuonna Argentiinassa toiseksi.

Hyundain panos viime vuonna oli vahva, sillä se miehitti sijat kaksi, kolme ja viisi. Kuljettajakolmikko Hyundailla oli sama kuin tänä vuonna. Paras suomalainen viime vuonna oli Esapekka Lappi, joka ajoi kahdeksanneksi.

Argentiinan MM-rallissa ajetaan kolmen täyden kilpailupäivän aikana kahdeksantoista erikoiskoetta, joiden yhteismitaksi tulee 347,50 kilometriä. Koko reitille siirtymineen kertyy mittaa hulppeat 1300 kilometriä.

Rallin avauserikoiskoe ajetaan suuren yleisön edessä Villa Carlos Pazissa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 01.08 Suomen aikaa. Rallin voittajaa juhlitaan sunnuntaina kello 18.18 Suomen aikaa alkavan legendaarisen El Condorin Power Stage -erikoiskokeen päätteeksi.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli