Rata-ajo 22.08.2018

APR Competitionin tiimi Kemoraan kahden mestarin voimin

Mathias Hertén on autoineen jälleen täydessä iskussa. Kuva: APR Competitionin tiedotus

Rata-autoilun Legends-luokan kilpatiimiä pyörittävä APR Competition suuntaa lauantain osakilpailuun Kemoraan kahden mestarin rintamalla. Legendsien lähtöviivalle asettuvat Semi-Pro-luokan maailmanmestarit Mathias Hertén ja Philip Miemois.

Legendsien kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina 25. elokuuta Kemoran radalla Vetelissä. Uusikaarlepyyläinen Mathias Hertén on ollut lähes koko kauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta aikoo nyt palata tositoimiin kotiradallaan.

– Pitkä tauko ollut kyllä, mielelläni lähden taas ajamaan. Tykkään Kemoran radasta paljon. Viime viikolla kävimme testaamassa Kemorassa, ja auto tuntuu toimivan hyvin. Rataennätyskin meni rikki, vaikka olin yksin ajamassa, kertoo Hertén.

Hertén mursi jalkansa kolaroituaan Legendsien Pohjois-Euroopan mestaruussarjan Riian osakilpailussa toukokuussa. Mies palasi jo kertaalleen Ruotsissa kilparadoille, mutta siellä jälleen auto sekä jalka ottivat osumaa ja mies joutui jättämään Vauhtiajot väliin.

– Jalka parantuu koko ajan, on vielä kipeä, mutta ei pahasti. Pikkuisen turvoksissa vielä. Ei haittaa ajamista enää, mutta juoksukilpailuun ei vielä lähdetä, Hertén vitsailee.

Kemorassa nähdään myös vaasalainen Philip Miemois, joka heitti autollaan voltteja edellisessä kilpailussa Vauhtiajojen katuradalla. Miehelle on sittemmin rakennettu uusi auto alle, ja Miemois on jälleen valmiina taistelemaan kärkisijoituksista Kemorassa. Mies on tällä hetkellä sarjapisteissä seitsemäntenä.

Tiimin kolmas kuljettaja, tiimipäällikkö Johan Ahokas on edelleen sivussa kilparadoilta Ahvenistolla kesäkuussa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

Legendsien lisäksi Kemorassa nähdään tulevana lauantaina myös F4-autoista koostuva Formula Academy Finland. Aika-ajot ajetaan lauantaina kahdessa eri ryhmässä klo 10.45 ja 11.05. Ensimmäinen kilpailulähtö ajetaan klo 12.30 ja toinen kilpailulähtö klo 14.00.

Teksti: APR Competition Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo