ATV 29.07.2018

APR Competitionin Niko Laakso kolmanneksi Karkkilassa

Valtteri Vainionpää kipusi Karkkilassa podiumin korkeimmalle korokkeelle, Jesse Uusitalo sijoittui toiseksi ja Niko Laakso kolmanneksi. Kuva: Niko Laakson tiedotus

Mönkijöiden motocrossin SM-sarjan eli ATV MX:n kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Karkkilassa. APR Competition -tiimin Niko Laakso ylsi tavoitteeseensa ja pääsi kipuamaan palkintokorokkeelle.

Mansikin motocrossrata toimi lauantaina näyttämönä ATV MX -sarjan SM-osakilpailulle. Aamupäivän aika-ajot ajettiin äärimmäisen märässä kelissä, kun rata oli kastelun jäljiltä jopa turhankin kosteassa kunnossa. Radan kunto vaikutti lähes kaikkien kuljettajien menoon, Laakso mukaan lukien.

– Aika-ajoissa oli todella märkää, rata oli kasteltu vähän liiankin märäksi ja porukkaa jäi siellä jumiin. Jäin itsekin jossain vaiheessa jumiin ja vedin kuperkeikat sarvien yli. Ei jäänyt paljon aika-ajoista kerrottavaa, totesi kuudennen lähtöpaikan aika-ajoista napannut pettynyt Laakso.

Miehen päivän ensimmäinen kilpailulähtö sujui sen sijaan mallikkaasti, ja Laakso sai erän päätteeksi kotiinviemisinä viimeisen palkintokorokesijoituksen.

– Sain ihan hyvän paikan ensimmäiseen erään ja startti oli suht hyvä. Vainionpää (Valtteri), Uusitalo (Jesse) ja Väisänen (Miko) olivat edelläni. Väisäsellä tuli tekniikkaongelmia, ja hän tipahti pois, joten pääsin ajelemaan kolmantena rauhassa maaliin, kertasi Laakso.

Päivän toisessa kilpailussa tekniikkamurheet pistivät sormensa peliin, ja Laakso taisteli ongelmista huolimatta erän viidenneksi.

– Toiseen erään ihan hyvä startti taas. Neljän tai viiden kierroksen jälkeen rupesi kolisemaan älyttömän lujaa oikean eturenkaan luona. Jarrut katosivat ja välillä kun yritin jarruttaa, meni oikea eturengas lukkoon. Sieltä oli sitten lähtenyt jarrusatulasta pultit kävelemään, ja koko jarrusatula oli irti puoli erää. Taisin olla viides maalissa, mutta se riitti kokonaistulosten kolmanteen sijaan, valaisi Laakso.

Kilvanajo on raskas fyysinen suoritus jo itsessään, mutta Karkkilan hautova helle teki ajamisesta suorastaan tuskaisen kuumaa.

– Kuuma oli ja raskas ajaa. Nyt levätään ja ruuvataan tämä viikko ja katsotaan ensi viikonloppuna Lappeenrannassa uudestaan. Kisoista saatiin se, mitä lähdettiin hakemaan eli pokaali kotiin, ei huono, Laakso totesi.

Seuraava ATV MX:n SM-sarjan osakilpailu ajetaan Lappeenrannassa 4.-5. elokuuta Muukon moottoriurheilukeskuksen radalla.

Tulokset

Teksti: APR Competition Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV