Rata-ajo 18.09.2019

APR Competitionin Legends-tiimi kärkipaikoilta kohti historian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Alastarolla ajettiin myös vuoden 2018 finaaliosakilpailu. Kuva: AKK / Pertti Kangasniemi.

Rata-autoilun Legendsien ensimmäinen Suomen mestaruus ratkotaan tulevana viikonloppuna Alastaron radalla. Historiallinen mestaruus on edelleen useamman kuljettajan käden ulottuvilla ennen kauden päätösosakilpailua, johon on ilmoittautunut huimat 42 kuljettajaa. APR Competition -kilpatiimi hallinnoi SM-sarjan kärkipaikkoja neljän osakilpailun jälkeen.

APR Competition -tiimin vaasalaiskuljettaja Philip Miemois komeilee SM-sarjan kärjessä ennen kauden kolmea viimeistä kilpailuerää.

– Se on nyt viimeinen Rata SM -viikonloppu. Mikäli haluan saada SM-kullan, minun pitää ajaa paremmin ja nopeammin kuin olen koskaan ajanut – ja niin ajattelin myös tehdä. Viime vuonna ajoin ensimmäisen paalupaikkani Alastarolla, ja tuntuu, että Alastaro sopii aika hyvin ajotyyliini, Miemois tuumaa.

SM-sarjan toisena komeilee niin ikään APR Competition -tiimin kuljettaja, Uusikaarlepyyssä asuva Mathias Hertén. Miehen tavoite finaaliosakilpailusta on selkeä.

– Lähdetään hakemaan kolmea voittoa. Pitää ottaa vielä loppukiri. Vielä on mahdollisuuksia kultaankin, mutta se vaatisi huonoa tuuria muille, mitä en toki toivo. Yritän varmistella pronssin, se on ainakin otettavissa. Alastaron rata sopii hyvin minulle, otin sieltä ensimmäisen voittonikin, Hertén kertaa.

Tiimikuvassa vasemmalta Viktor Hertén, Mathias Hertén, Jani Vilen, Johan Ahokas, Philip Miemois ja Leevi Lintukanto. Kuva: Märt Lauks.

Mitalisijoille pyrkii myös vaasalainen APR Competition -tiimin konkarikuljettaja Johan Ahokas, joka on SM-sarjassa tällä hetkellä viidentenä.

SM-pisteiden lisäksi sarjassa jaetaan luokkapisteitä. Myös tulokasluokan eli Semi-Pron kahden kärki on APR Competition -tiimin miehittämä. Kangasalalainen Leevi Lintukanto lähtee luokan johtoasemassa kohti viikonloppua.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään kisaan. Vauhti löytyi aika hyvin viime viikolla, paljastaa Lintukanto edellisviikon testipäivän jäljiltä.

Semi-Pro-luokan toista sijaa pitää hallussaan Mathiaksen nuorempi veli Viktor Hertén.

Alastaron osakilpailu on samalla myös Pohjois-Euroopan mestaruussarjan päätösosakilpailu. Miemois johtaa SM-sarjan tapaan myös Pohjois-Euroopan mestaruussarjaa. Toisena sarjassa on Ahokas.

Aika-ajot ajetaan lauantaina kahdessa ryhmässä kello 12.45 ja kello 12.55. Ensimmäistä kilpailulähtöä päästään jännittämään lauantaina kello 14.45. Sunnuntaina ajetaan kauden kaksi viimeistä kilpailulähtöä kello 11.30 ja kello 15.05.

Legendsien SM-sarjassa vähennetään kauden päätteeksi kokonaispisteistä kaksi huonointa lähtöä. Hylkäyksiä tai kauden päälähtöä, eli Kemoran osakilpailun toista lähtöä, ei voi pisteistä vähentää.

SM-pisteet ennen viimeistä osakilpailua (04/05)

1. Philip Miemois 1027

2. Mathias Herten 964

3. Joonas Vartiainen 957

4. Veli-Pekka Karttunen 952

5. Johan Ahokas 926

Kaikki SM-pisteet

NEZ-sarjan pisteet ennen viimeistä osakilpailua (03/04)

1. Philip Miemois 772

2. Johan Ahokas 746

3. Valters Aigars Zviedris 720

4. Leevi Lintukanto 682

5. Joonas Vartiainen 649

Kaikki NEZ-pisteet

Teksti: APR Competitionin tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo