Rata-ajo 23.09.2018

APR Competitionin Legends-kausi päättyi kaksijakoisesti

APR Competitionin kilpailukausi päättyi viikonloppuna Alastarolla. Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi

Alastarolla päättyi tänä viikonloppuna sekä Legends-luokan Suomen sarja eli Trophy sekä Legendsien Pohjois-Euroopan mestaruussarja. APR Competitionin Legends-tiimin kausi oli täynnä huonoa tuuria, mutta vauhti oli kohdallaan loppuun asti.

Legendsien viikonlopun kilpailulähdöt olivat komeaa katseltavaa, kun 40-päinen autolauma rynnisti radalla parhaimmillaan jopa kuuden auton rintamana. Lauman joukossa ajoivat APR Competitionin kilpatiimin kuljettajat Philip Miemois, 20, ja Mathias Hertén, 41. Lauantain aika-ajot menivät molemmilta haastavassa kelissä alle odotusten. Miemoisilta katkesi vaihdekeppi aika-ajon ensimmäisellä kierroksella, ja Hertén veti leveäksi viimeisen nopean kierroksensa.

Miemois teki upeaa jälkeä lauantain ensimmäisessä kilpailussa, kun mies tykitti 15. lähtöruudusta maaliin sijalla seitsemän. Myös Hertén nokitti pari sijoitusta nousten kahdeksannesta lähtöruudusta sijalle kuusi. Sunnuntaina oli vuorossa kauden kaksi viimeistä kilpailua, joista ensimmäiseen Miemois pääsi starttaamaan paalupaikalta. Miemois ei aivan voittoon asti yltänyt, ja maalissa mies oli kolmantena. Hertén oli toisen lähdön neljäs viimeisen kierroksen ohitusten turvin.

Viimeinen lähtö sinetöi tiimin epäonnen täyttämän kauden, kun Miemoisilta katkesi vetoakseli ja mies joutui keskeyttämään. Hertén taisteli jarruongelmien kanssa kuudenneksi. Suomen Trophy -sarjan pistetilastoissa Miemois päätyi kahdeksanneksi ja Hertén välistä jääneiden kilpailujen vuoksi sijalle 22.

– Tämä kausi meni yksinkertaisesti ihan penkin alle. Viimeinen kilpailu meni omien mokien piikkiin. Eilen ei tarkistettu jarrupalojen kuntoa, ja tänäänkin ajettiin vielä liian kuluneilla jarrupaloilla. Oma syy kun jarrut lukittuivat jarrutuksessa, mutten uskonut, että on mitään vikaa, harmitteli Hertén kilpailun jälkeen.

Miemois yhtyi Herténin mielipiteeseen kuluneesta kaudesta, jota häiritsi jatkuva epäonni. Miehen vauhti oli kuitenkin hyvällä tasolla läpi koko kauden.

– Kausi ja koko viikonloppu olisi voinut mennä paljon paremmin kuin mitä meni. Eilen ja tänään oli huonoa tuuria tekniikan kanssa, kun aika-ajoissa meni vaihdekeppi poikki ja viimeisessä lähdössä vetoakseli poikki. Vauhti oli koko ajan kohdallaan, mutta huonon tuurin vuoksi lopputulos ei ollut paras mahdollinen, komppasi Miemois.

– Ollut huonoa tuuria läpi koko kauden, ja Seinäjoella meni auto täysin romuksi. Vauhti on ollut hyvää koko ajan, mutta vielä jää parannettavaa ensi kaudelle. Kilpailutilanteissa, kuten ohittamisessa, on vielä kehitettävää tuleville kausille.

Tulevista suunnitelmista kumpikaan ei osannut vielä tarkalleen sanoa, mutta ainakin Miemois nähdään tulevallakin kaudella Legends-luokan rivistössä. Hertén jäi sen sijaan vielä pohtimaan jatkoa, ja asetti vielä yhden tavoitteen myös tälle kaudelle.

– Ei ole päätetty mitään ensi kauden suhteen, en tiedä yhtään. Meinasin jo, että tämä olisi viimeinen kausi. Mutta jos Legendseille tulee SM-arvo ensi vuodelle, niin pitää harkita uudelleen. Tarkoitus oli panostaa oman pojan kilpailemiseen, mutta katsotaan mitä tapahtuu. Pojalla on vielä tulevaisuus edessä, minulla alkaa olla jo takanapäin, Hertén vitsaili.

– Tälle kaudelle on vielä yksi tavoite: hyvät pikkujoulut!

“Ensi vuonna isompana ja vahvempana kuin koskaan”

APR Competitionin tiimipäällikkö ja itsekin Legends-luokassa ajava Johan Ahokas, 28, ei päässyt tällä kaudella moneen otteeseen itse ratin taakse alkukauden loukkaantumisen vuoksi. Mies loukkasi kätensä Suomen kauden toisessa osakilpailussa Ahvenistolla, ja joutui seuraamaan katsomon puolelta kauden loput kilpailut.

– Kausi alkoi tahmeasti, vaikka vauhtia kyllä oli. Ahvenistolla oli epäonnea, kun jouduin kolariin ja loukkasin käteni, mikä pilasi tämän kauden osaltani kokonaan. Meni ohi suun tämä kausi, mutta sellaista se motorsportti välillä on, Ahokas tuumasi.

Ahokas näki kaudessa kuitenkin paljon hyvää kaikesta epäonnesta huolimatta. Vaasalainen peräänkuulutti kuljettajien ottamia positiivisia kehitysaskeleita.

– Ajettiin tämä kausi vähän pienemmällä tiimillä, ja vauhti on pojilla ollut kohdillaan. Meillä on ollut kuitenkin kauden aikana paljon huonoa tuuria ja loukkaantumisia; Mathiaksella meni jalka, minulla käsi ja Philipillä koko auto. Ei todellakaan mikään paras kausi. Mutta mikä on hienoa nähdä, niin kuskit ovat kehittyneet, varsinkin Philip. Hyvä nähdä, että mennään eteenpäin. Ei auta kuin pistää katseet tulevaan kauteen ja ensi vuonna APR tulee isompana ja vahvempana kuin koskaan!

– Toivotamme myös koko tiimin puolesta onnea Jesse Karille mestaruudesta ja onnittelut myös Jessen tiimille hyvästä työstä!

Kilpailukausi päättyi APR Competitionin tiimillä tähän viikonloppuun. Totutusta poiketen tiimi ei tänä vuonna osallistu Legends-luokan maailmanfinaaleihin Yhdysvalloissa, vaan siirtää katseet jo vahvasti kohti ensi kautta.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo