Rata-ajo 01.05.2017

APR Competition -tiimin Mathias Hertén Legends-autojen Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kärkeen

APR Competition tiimin kuljettajat, poislukien Philip Miemois. Oikealta vasemmalle: Johan Ahokas, Jani Vilen, Mathias Hertén, Victor Vorobyev sekä Latvian osakilpaillussa tiimikuljettajana vieraillut Ruotsin Michael Mittim. Kuva: Lauks

APR Competition -tiimin kuljettaja Mathias Hertén nosti itsensä Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) kärkipaikalle viikonloppuna Latviassa. NEZ-sarjan avausosakilpailu ajettiin Riikan nopealla radalla, missä olosuhteet vaihtelivat läpi viikonlopun rankkasateesta auringonpaisteeseen.

Lauantaina Riikan kylmissä ja sateisissa tunnelmissa ajettiin kaksi Legends-autojen NEZ-kilpailulähtöä.

Hallitseva tulokasluokan, Semipron, maailmanmestari Mathias Hertén ajoi tiukan kisailun jälkeen kärkipaikalle jättäen lappeenrantalaisen Marko Kilpiän toiseksi. Herténin tiimikaveri Johan Ahokas päätyi ensimmäisen lähdön kolmanneksi.

– Auto tuntui jo perjantain treeneissä tosi hyvältä. Tuttu rata, kun olimme täällä ajamassa jo viime vuonna, joten aika helppoa oli ajaa täällä. Ensimmäisessä lähdössä pääsin hyvin lähtemään. Pari kierrosta piti odotella, mutta kun pääsin kärjestä ohi, niin muita ei enää näkynyt. Muut kysyivät miten pystyin ajamaan niin lujaa heidän perässään, kun he eivät nähneet vesisuihkun takia mitään minun perässäni, hymyili tyytyväinen voittaja Hertén.

Toinen lähtö muutti tiimin keskinäisiä sijoituksia, kun Ahokas taisteli itsensä toiseksi ja Hertén jätettiin kolmanneksi viimeisen kierroksen virheen vuoksi.

– Toinen lähtö oli vaikeampi, minulla oli varmaan liian paljon painetta renkaissa. Muut saavuttivat minut ja viimeisellä kierroksella renkaat taisivat olla jo liiankin pehmeät. Ajattelin että parempi tulla yhtenä palasena takaisin kuin ottaa riskiä ja kolaroida mihinkään, summaili kolmanneksi tullut Hertén.

Sunnuntain kilpailulähtö kaahailtiin aurinkoisessa, mutta edelleen kylmässä säässä.

Viikonlopun kolmas kilpailulähtö nosti APR Competition -tiimin uuden tulokkkaan, pari kautta Legendsiä ajaneen kuopiolaisen Jani Vilenin ensimmäistä kertaa palkintopallille heti kilpailun voittaneen Herténin kannassa.

– Kasiruudusta lähdettiin ja tavoite oli tänään kolmen sakkiin. Tiesin, että auto on loistavissa säädöissä. Perjantain aika-ajoissa ei ollut vielä niin hyvä tuntuma, kun ajoin radalla ensimmäistä kertaa. Tiesin kyllä, että autossa on potentiaalia ihan kärkeen asti. Käytiin kovaa kisaa Marko Kilpiän ja latvialaiskuljettajan kanssa, mutta onneksi sain viimeisellä kierroksella kuitattua molemmat. Taktiikka onnistui niin täydellisesti kuin voi, intoili silminnähden sijoituksestaan herkistynyt Vilen.

Mathias Hertén voitti sunnutaipäivän kilpailulähdön ylivoimaisesti ja kellotti lisäksi Bikerniekin radan Legends-autojen kierrosennätyksen nimiinsä.

Johan Ahokkaan vauhti tuntui lauantain perusteella löytyneen viime kauden vaikeuksien jälkeen. Sunnuntain kilpailu ei kuitenkaan mennyt täysin odotusten mukaan, kun mies sijoittui vasta seitsemänneksi startattuaan paalupaikalta. Viikonlopun kokonaistuloksissa mies oli kolmas.

– Yhteispisteissä kolmas, siinä mielessä kausi alkanut paremmin kuin viime vuonna. Eilen oltiin jo lähellä voittoa, tänään kuivalla kelillä ei vauhti ihan riittänyt kärkeen. Botniaringillä katsotaan taas uudestaan, lupaili lievästi pettynyt Ahokas.

Riikan NEZ-viikonloppu oli menestyksekäs APR Competition -tiimille. Legends-kausi jatkuu Botniaringin moottoriradalla kahden viikon päästä 13. toukokuuta, jolloin ajetaan Rata-SM -kauden avausosakilpailu.

Legends NEZ Riika tulokset (3. lähdön tulokset vielä alustavat):

  1. kilpailulähtö
  1. kilpailulähtö
  1. kilpailulähtö

Kokonaistulokset / Legends North European Zone Championship NEZ

APR Competition tiimin kuljettajat:

Teksti: APR Competition Tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo