ATV 09.09.2018

APR Competition -tiimin Laaksolle SM-pronssia

APR Competitionin tiimissä ajava Niko Laakso varmisti kauden finaalissa SM-sarjan kolmannen sijan. Kuva: Pasi Palomäki

Kilpamönkijöiden motocrossin eli ATV-MX-sarjan SM-kausi päättyi lauantaina Orimattilassa. APR Competition -kilpatiimin Niko Laakso varmisti Orimattilassa SM-sarjan kolmannen sijan.

Laakson Akilleen kantapääksi Orimattilassa muodostuivat startit, jotka eivät kummassakaan erässä sujuneet niin kuin vaasalaisen kotikaupungista tutussa Strömsössä. Myös muiden ajajien epäonni kääntyi Laakson onneksi molemmissa erissä.

– Aika-ajoissa olin neljäs. Ensimmäiseen erään sain aivan järkyttävän huonon startin, mutta sieltä noustiin aika äkkiä neljännelle paikalle. Ajelin siinä omaa ajoa, kunnes sitten ruotsalaisella tuli vähä teknisiä ongelmia ja joutui keskeyttämään. Nousin siinä sitten kolmanneksi ja ajelin rauhassa maaliin kolmospaikalla, valaisee Laakso.

– Toiseen erään sain vielä huonomman startin, mutta sieltä taas noustiin äkkiä viidennelle sijalle. Ajelin Karilaisen perässä muutaman kierroksen. Karilaisella tuli vähän tilannetta radan loppuosalla ja hän kaatui, jolloin nousin sen myötä neljänneksi. Sillä sijoituksella tultiin maaliin ja totaalin kolmanneksi.

Laakson hopeahaaveilut kaatuivat miehen ja mönkijän mukana elokuussa Alavuden osakilpailun viimeisellä kierroksella, mutta Laaksolle kelpasi myös kolmas sija kotiinviemisiksi.

– Kyllähän sitä ihan tyytyväinen on pronssiin, näillä mennään. Ensi vuonna uusi yritys, suunnittelee Laakso.

Laakso lähtee seuraavaksi taistelemaan Euroopan paremmuudesta Tanskaan osana Suomen joukkuetta. Kuva: Pasi Palomäki

Laakso suuntaa seuraavaksi Tanskaan kahden viikon päästä ajettavaan QuadCross of European Nations -kilpailuun, missä mies on osa Suomen ATV-joukkuetta. Kilpailuun osallistuu joukkueita kaikkiaan 21 maasta. Suomen joukkueen muodostavat Laakson lisäksi tuore suomenmestari Valtteri Vainionpää sekä toiseksi sijoittunut Jesse Uusitalo.

– Kyllähän Tanskaan lähdetään hakemaan parasta mahdollista tulosta, mutta onhan siellä paljon kovia kuskeja eri maista. Siellä sitten nähdään, mihin meillä rahkeet riittävät, Laakso miettii.

Laaksolla on suunnitelmissa ajaa ATV-MX:n SM-sarja myös tulevalla kaudella, ja lisäillä kilpailukalenteriin myös mahdollisia ulkomaan kilpailuja mahdollisuuksien mukaan.

– Ensi kaudella ajetaan ainakin SM-sarja, ja mahdollisesti myös Viron mestaruuskisoja, jos ei ole päällekkäisyyksiä Suomen kisojen kanssa, povaa Laakso.

Laakso nähdään seuraavan kerran radalla QuadCross of European Nations -kilpailussa Tanskassa 22.-23. syyskuuta.

Tulokset

SM-pisteet

Teksti: APR Competitionin tiedotus

APR Competitionin Laaksolla tähtäimessä SM-pronssi

ATV-kilpajoukkue Tanskaan taistelemaan Euroopan herruudesta

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV