Karting 07.12.2018

Antti Ollikainen toiseksi Rotax Grand Finalseissa Brasiliassa

Antti Ollikainen pääsi suihkuttamaan kuohuvaa ajettuaan Rotax DD2 Masters -luokan toiseksi. Kuva: Mika Leinonen

Hieno Rotax Max Challenge Grand Finals -kilpailuviikko huipentui lauantaina 1. joulukuuta finaalilähtöihin Circuito Internacional Paladinossa, Brasiliassa. 12:sta kisapaikan Grand Finalseihin voittaneesta suomalaiskuljettajasta kymmenen ajoi paikan finaalilähtöihin, eli joka luokan finaaleissa nähtiin myös suomalaiskuljettajia mukana. Pienestä maasta ja kotimaisesta pienestä sarjasta huolimatta suomalaisten vauhti riittää tasavertaisesti maailman parhaita Rotax kuljettajia vastaan.

Micro Max -luokassa Alvar Siimesvaara aloitti finaalilähdön hyvin, mutta kilpakumppani kolauttu vauhdilla hänen kylkeen, aiheuttaen Siimesvaaralle melkein ympäriajon. Kolarin jälkeen nähtiin kovaa kamppailua loppukierrokset, jonka tiimellyksessä myös Siimesvaaran etupuskuri oli painunut sisään, joten hän sai viiden sekunnin aikarangaistus ja tippuminen lopputuloksissa sijalle 23.

Mini Maxeissa Mauri Ampujan keskeytys ja äänenvaimentimen irtoaminen alkuerissä maksoivat paljon ja hänen lähtöpaikka finaaleihin oli melkein takarivistä. Nuorukainen teki kuitenkin hienoja ohituksia ja kävi todella tiukkaa kilvanajoa nousten 10 sijaa ylöspäin. Tuloksissa Ampuja oli 23:s.

Junior Maxeissa Olli-Petteri Munne ajoi mahtavan hienon kilpailuviikon ja finaalissa taisteli aivan kärjen tuntumassa. Munne oli tuloslistalla seitsemäs. Tuukka Taponen joutui hieman ahtaalle kisan tiimellyksessä ja hänen sijoitus ruutulipun heilahtaessa oli yhdeksäs, mikä oli 17 sijaa nousua lähtöpaikkaan nähden.

Yhteensä 12 suomalaista kisasi Rotax Max Challenge Grand Finals -kilpailussa Brasiliassa. Kuva: Mika Leinonen

Senior Max -luokassa Lauri Leppä ajoi tiukan ja tasaisen taiston jälkeen ruutulipulle kahdeksantena. Melko takaa lähtöruudukosta lähtemään joutunut Juuso-Petteri Panttila nousi finaalin aikana viisi sijaa ylöspäin sijoittuen 18:ksi.

Tänäkin vuonna nähtiin suomalainen palkintokorokkeella, kun Rotax DD2 Masters -luokan Antti Ollikainen sijoittui toiseksi. Ollikaiselle jäi hieman jossiteltavaakin kun pre-finaaleissa toisesta takajarrupalasta irtosi pinta ja sitä myötä lähtöpaikka finaaliin tippui pari sijaa. Finaalin voittanut Etelä-Afrikan Cristiano Margado pääsi jo alkukierroksilla hieman karkumatkalle Ollikaisen joutuessa ohittelemaan kilpakumppaneita. Tämä oli Ollikaiselle jo uran kolmas kakkossija Grand Finalseissa. Hän lähteekin tavoittelemaan ensi vuonna ykkössijaa.

Samassa luokassa kilpaillut Jari Koivisto sai loistavan lähdön ja ajoi sen jälkeen takuuvarmasti sijalle 12, nousten finaalissa kokonaista 13 sijaa. Heikki Väisäsellä oli lähdössä niin paljon hässäkkää, että hän tippui melkein peränpitäjäksi. Sieltä kuitenkin alkoi armoton takaa ajo, mutta kierrokset loppuivat kesken, hänen sijoitus oli 23:s.

DD2:ssa Ville Viiliäisellä ei onni oikein suosinut, huonon tuurin täydensi finaaleissa kolari ja siinä kappaleiksi ajettu takapuskuri ja tekniikkalipulla tullut kisan keskeytys.

Vuonna 2019 Rotax Max Grand Finals kilpaillaan jo 20 kerran, tällä kertaa lokakuussa Italian Sarnossa.

Teksti: Mika Leinonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting