Enduro 20.03.2016

Antti Hellsten Päijänteen ympäriajon voittoon

Antti Hellsten Päitsi 2016. Kuva: Jani Hovi

Kytönen Motorsportin vantaalainen Husqvarna-kuljettaja Antti Hellsten ajoi hienoon voittoon tämän vuoden Päijänteellä. Päitsin yleiskilpailun voitto oli Hellstenin uran toinen.

Voitto ei tullut tänä vuonna helpolla, tiimikaveri Jämsän Eemil Pohjola voitti lauantain kilpailun, mutta joutui sunnuntaina taipumaan Hellstenin puristuksessa kakkoseksi. Kaksikko kävi koko päivän tiukkaa sekuntikamppailua kilpailun voitosta, joka päivän viimeisillä erikoiskokeilla ratkesi Hellstenin voittoon. Kolmanneksi kiilasi Jämsän Mika Tamminen, joka loi kovaa painetta kärkeen koko hienon kilpapäivän ajan. Kolmikon taistelu oli jännittävintä kotimaista Päijänne -enduroa Suomessa vuosiin ja ei jättänyt taatusti ketään kylmäksi.

Kytönen Motorsportin hienoa tulosta täydensi viime vuoden voittajan Marko Tarkkalan neljäs sija. Myös ensimmäistä Päitsiään ajanut nuorukainen Roni Kytönen toi tiimille menestystä ajaessaan varmasti B-luokan voittoon.

Antti Hellstenin ja Eemil Pohjolan kommentit kilpailusta:
Mahtava viikonloppu, todella tiukkaa kisaa Eemilin kanssa koko viikonlopun. Olen todella onnellinen kun nämä meidän ”jäsenten väliset” taipuivat lopulta minulle. Helpolla voitto ei tullut, mutta kilpailu on pitkä, aamulla tuntui tosi hyvältä ja uskoin, että välimatka on kiinni ajettavissa. Iltapäivällä vauhti siihen riitti! Kiitos tiimille, huollolle, kannustajille ja kaikille yhteistyökumppaneille, tuulettaa kilpailun voittaja Antti Hellsten.

Eemil Pohjola oli tiukkaan kisaan tyytyväinen:
Oli tiukka taistelu, huonolle en hävinnyt! Eka päivä sujui hyvin, koitin kyllä puristaa sunnuntaina loppuun asti, mutta Antti oli nyt lopussa vaan vahvempi. Olen kyllä pettynyt, mutta kakkospaikkaankin on oltava tyytyväinen jos se tulee noin tiukassa kisassa. Kiitokset tiimille, tausta ja huoltojoukoille ja kaikille kumppaneille. Hieno oli tämän vuoden kisa, päättää Eemil Pohjola.

Tiimipäällikkö Vesa Kytönen kertoi Päitsistä näin:
Hieno suoritus koko porukalta, Antti ykkönen, Eemil niukasti kakkonen ja Marko nelonen, kaikki pojat ajoivat hienosti. Ei tässä muuta voi olla kun tosi tyytyväinen. Ronin kisa eteni suunnitellusti, tulihan siellä tietenkin vastaan junnujuttuja, mutta hyvin Roni ajoi, oikein hyvä viikonloppu tiimille, kertoo Vesa Kytönen.

Teksti Kytönen Motorsport tiedotus, kuva: Jani Hovi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro