Ralli 02.08.2019

Anssi Valkonen Harjun kunkku Vetomiehissä

Anssi Valkosen auto näytti tältä vielä viikkoa ennen kilpailua. Kuva: Valkonen Motorsport.

Peräti 76 autokuntaa lähti perjantaina tavoittelemaan vuoden 2019 Vetomies-titteliä rallin Suomen MM-osakilpailun yhteyteen. Parhaiten avauksessa Harjun EK:lla onnistui Anssi Valkonen BMW M3:lla.

Jari Koski (BMW M3) jäi 1,1 sekuntia ja Toomas Palmi (BMW 323Ti Compact) 0,4 sekuntia enemmän.

Anssi Valkosen valmistautuminen Vetomies-kisaan ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Testeissä auto suistui tieltä teknisen vian vuoksi. Auto tehtiin viikossa uusiksi alusta loppuun. Kun katsoo Harjun tulosta, niin työ tehtiin hyvin, vaikka aikaa oli vähän.

– Kova työ tehtiin, että auto saatiin kuntoon. Viiden päivän ajan oli koko ajan vähintään kolme miestä hommissa, parhaimmillaan 6-7. Hyvää työtä on kuitenkin tehty. Harjulla ajoin nyt kolmannen kerran. Eli kolmas kerta toden sanoi. Pikkuisen oli huolta, kun konehuoneessa oli öljyä. Nyt on kuitenkin kaikki huomista varten kunnossa. Huomisessa huolestuttaa Pihlajakosken alku. Tie on todella kivinen ja huonossa hapessa. Siinä pitää yrittää vain väistellä, ettei auto hajoa. Muut pätkät ovat erinomaisia, jutteli 31-vuotias kuljetusalan yrittäjä Valkonen.

Erikoiskokeen tulokset
www.ajaksi.fi
1. Anssi Valkonen
2. Jari Koski +1,1
3. Toomas Palmi +1,5
4. Henri Tuomisto +2,6
5. Jesse Turunen +2,7
6. Joonas Lindroos +3,2

Teksti: Jorma Mikkola.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli