Ralli 15.09.2018

Anssi Valkonen ajoi BMW-rallimestariksi

Kauhavalainen Anssi Valkonen voitti Maxell-rallissa BMW-luokan ja sinetöi samalla itselleen BMW-sarjan mestaruuden. Kuva: Marko Kyöstilä

Huipputasaisen BMW Xtreme Rally -sarjan uusi mestari on kauhavalainen Anssi Valkonen. Mestaruus ratkesi AL-Härmän kuljettajan eduksi jo sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa, kun viime vuonna mestaruuden ylivoimaisesti voittanut Veli-Matti Havelin ajoi Maxell-rallissa ulos, eikä Sami Grönhalin loppukiri riittänyt Valkosen voittamiseen.

BMW-sarjan viidentenä osakilpailuna Pusula-keskeisesti ajettu kuuden erikoiskokeen Maxell-ralli kulki alusta alkaen Anssi Valkosen komennossa. Mestaruusmahdollisuudet omanneet Laihian UA:n Veli-Matti Havelin ja Nurmijärven UA:n Sami Grönthal jäivät 11,7 kilometrillä EK-pohjista 9 ja 15 sekuntia.

Havelin kuroi kakkosella eroa kiinni viisi sekuntia, mutta hallitseva mestari poistui ajouralta EK 3:lla. Nelonen meni Grönthalin nimiin, mutta Valkosen kaula oli jo yli 51 sekuntia. Tulevan mestarin varmistellessa voittoa Grönthal ”sai” voittaa myös kaksi viimeistä EK:ta. Maalissa Valkosen ja Grönthalin ero oli 25 sekuntia.

Maxell-rallissa toiseksi sijoittunut nurmijärveläinen Sami Grönthal ajaa sarjapäätöksessä BMW-sarja kakkossijasta. Kuva: Marko Kyöstilä

Kolme osakilpailuvoittoa ja kaksi kolmossijaa takaavat 30-vuotiaalle Anssi Valkoselle BMW-sarjan mestaruuden, mutta Urjalassa 13.10. ajettavassa sarjapäätöksessä kilpaillaan vielä tiukasti BMW-sarjan himmeämmistä mitalisijoista. Kakkossijasta ajavat Havelin (2017) ja Grönthal (2016) ovat sarjan edelliset mestarit.

BMW-mestaruus on sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Anssi Valkosen ensimmäinen. Jani Pohton kartturoima Valkonen ajoi viime vuonna etuvetoisella autolla rallin SM3-luokassa, ja tänä vuonna uusi BMW-mestari ajoi rallin lisäksi SM-rallicrossia SRC-luokassa.

Teksti: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta