Speedway 30.04.2018

Ankkurit toiseksi speedwayn Baltic leaguen avauksessa

VRT oli mukana kahden tiimin voimin Baltic leaguen avauksessa. Vasemmalta Niklas Säyriö, Toni Hyyryläinen, Niilo Vuolas ja Antti Vuolas. Kuva: Jalo Säyriö

Tälle kaudelle vauhtiin päässeen speedwayn Baltic leaguen avauskilpailu ajettiin tänään Latvian Daugavpilsissä. Sarja on VRT:n yhteistyössä Baltian maiden kanssa kehittämä avoin Baltian mestaruussarja 16-21-vuotiaille nuorille kuljettajille. Avauksessa mukana oli VRT:n Ankkurit kahden joukkueen voimin.

VRT Ankkureiden ykköstiimi Niklas Säyriö ja Toni Hyyryläinen oli hyvässä vedossa ja ajoi kolme ensimmäistä erää ilman pistemenetyksiä. Neljännessä erässä kotijoukkue Jauniban kuljettajat olivat parempia pistein 4-2.

Semifinaalin Säyriö ja Hyyryläinen hoitivat puhtaasti 5-1 selviten finaalierään. Finaalissa Jauniban kuljettajat olivat kuitenkin taas nopeampia ja heille tuli kilpailun voitto 26 pisteellä. Ankkurit keräsivät 23 pistettä ja hienon toisen sijan.

VRT Ankkurit 2 oli mukana Vuolasten veljesten voimin. Duo sijoittui hienosti kolmanneksi. Eroa VRT:n joukkueiden välille muodostui yhdeksän pistettä.

– Ajo kulki hyvin. Pyörä saatiin säätöihin ja startit alkoi lähtemään. Hyvää kilvanajoa oli useammassa erässä. Tämä oli hieno avaus Baltic liigalle, odotan mielenkiinnolla seuraavia kisoja, kommentoi Niklas Säyriö.

– Finaalissa kotijoukkueen kuskit oli startissa ja ekapäässä vähän meitä terävämpiä. Erän aikana ei eroa juurikaan tullut, siinä eka kurvissa finaali ratkesi, Säyriö jatkaa.

Tulokset:
1. Jauniba, Daugavpils 26 (Oleg Mihailov 11, Ernests Matjusonoks 11, Elvis Avgusevics 4)
2. VRT Ankkurit 23 (Niklas Säyriö 14, Toni Hyyryläinen 9)
3. VRT Ankkurit 14 (Antti Vuolas 11, Niilo Vuolas 3)
4. Neva Speedway, Pietari 13 (Maxim Lobzenko 8, Ruslan Biktimirov 3, Danil Zelensky 2)
5. MIR Speedway Rivne 12 (Alexander Makskakov 8, Nazar Fedorchuck 4)
6. Auskelis, Riika 9 (Ricards Ansviesulis 5, Rudolfs Sproigs 4)
7. J&U Speedway, Kohtla-Nömme 5 (Markus Maximus Lill 4, Allan Angelstok 1)

Teksti: Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway