Drag Racing -autot 09.09.2019

Anita Mäkelälle neljäs Euroopan Top Fuel mestaruus

Anita Mäkelä nappasi neljännen Top Fuel mestaruutensa viikonloppuna. Kuva: Hanna Haapanen

Kauden viimeinen osakilpailu käytiin Englannissa, Santa Podissa, jossa Anita Mäkelä pystyi keräämään tarvittavat pisteet neljältä lajittelukierrokselta voittaakseen mestaruuden.

Viikonlopun kilpailuun lähdettäessä Norjalaisella Maja Udtianilla oli vielä mahdollisuus napata mestaruus Mäkelältä, mutta mestaruustaisto ratkesi jo lauantaina viimeisen aika-ajon jälkeen.

Mäkelä voitti myös viimeisen kuudennen osakilpailun kuluneena viikonloppuna. Ensimmäisellä kierroksella Mäkelä voitti Tanskan Stig Neergaardin ja toisella kierroksella Mäkelä voitti Sveitsin Jndia Erbacherin uudella parhaalla ajallaan 3.821 sekuntia 504 km/h. Finaalissa kaatui Liam Jones Englannista ajalla 3.85 sekuntia. 

Kauden viimeinen viikonloppu kuvasti hyvin koko mennyttä kautta. Mäkelä tiimeineen ovat ajaneet tasaisesti 3.9 ja 3.8 sekunnin aikoja koko kauden. Parhaimmillaan Mäkelän loppunopeus oli jopa 510km/h. Yhteensä 2019 kaudella Mäkelä voitti peräti neljä osakilpailua kaikista kuudesta osakilpailusta. 

– Kyllä tämä mestaruus kruunaa koko kauden. Paljon ollaan tehty töitä, eikä yksikään voitto tällä kaudella ole tullut ilmaiseksi. Ennemminkin tämä on minun ja tiimin mestaruus. Tiimityötä kun tämä on ihan loppuun asti. Ilman tiimiäni ei mikään olisi toiminut niin kuin nyt toimi. Kiitos tästä kaudesta ja Euroopan mestaruudesta kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille meitä kannustaneille ja mukana olleille faneille ja katsojille, kiittelee Mäkelä tuoreesta mestaruudestaan.

Teksti: Hanna Haapanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing