Drag Racing -autot 20.08.2019

Anita Mäkelälle kauden kolmas voitto Hockenheimissa

Anita Mäkelä ajoi kauden kolmanteen voittoon. Kuva: Hanna Haapanen.

FIA Top Fuel -luokan kiihdytyskilpailujen EM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin Saksassa Hockenheimin kuuluisalla Formula 1 radalla 16.-18. elokuuta. Anita Mäkelä aloitti kisaviikonloppunsa vahvasti ajamalla heti ensimmäisellä lajittelukierroksella 3.89 sekuntia huimalla 507km/h loppunopeudella hamuten Euroopan ennätysnopeutta 509km/h.

Toisella lajittelukierroksella Norjalainen Maja Udtian toi oman haasteensa Mäkelän tiimille ajamalla 3.88 sekuntia. Mäkelä pystyi kuitenkin säilyttämään paalupaikkansa lajittelussa parantamalla aikaansa 3.87 sekuntiin.

Sunnuntaina pudotusajopäivänä Mäkelä pääsi suoraan semi-finaaliin, kun ensimmäisellä kierroksella Mäkelä sai ajaa soololähdön. Semifinaalissa Mäkelää vastassa oli Sveitsin Jndia Erbacher, jonka Mäkelä päihitti ajamalla 3.92 sekuntia, kun Erbacherin aika oli 4.31 sekuntia.

Finaalissa oli vastassa ensimmäistä Top Fuel -kauttaan ajava Maja Udtian. Kisa maaliviivalle oli tiukka ja Mäkelän voitto tulikin vain 0.028 sekunnin erolla.

– Viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut ja tietenkin voitto palkitsi viikonlopun aikana tehdyn kovan työn. Ei voi muuta kuin kehua tätä tiimiä ja sitä taitoa, miten mekaanikot pystyvät reagoimaan muuttuvaan tilanteeseen, saamaan auton kasaan ja kulkemaan 3.8 sekunnin aikoja, Mäkelä kiitteli.

Anita Mäkelän leirissä riitti riemua. Kuva: Hanna Haapanen.

Mäkelällä on nyt 71 pisteen johto EM-sarjassa toisena olevaan Maja Udtianiin. Seuraava ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käydään heti ensi viikonloppuna 23.-25. elokuuta Tierpissä, Ruotsissa, jossa Mäkelällä on mahdollisuus parantaa ennätysaikaansa 3.842 sekuntia.

Teksti: Hanna Haapanen, tiedottaja.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing