Drag Racing -autot 12.06.2019

Anita Mäkelälle 2019 kauden toinen voitto uudella loppunopeudella!

Anita Mäkelä toisesta osakilpailussa Tierpissä 2019. Kuva: Anita Mäkelän tiedotus

Kiihdytyskilpailujen toinen FIA EM-osakilpailu käytiin 7.-9.6. Tierpissä, Ruotsissa, jossa Anita Mäkelä saavutti jo kauden toisen voittonsa.

Mäkelä on nyt voittanut neljä perättäistä kilpailua viime vuoden syksystä lähtien. Mäkelä vahvisti myös EM pistejohtoaan 211 pisteeseen. Toisena pisteissä on Maja Udtian, Norjasta, 140 pisteellä ja kolmantena Micke Kågered, Ruotsista, 110 pisteellä.

Ruotsin osakilpailussa oli mukana 11 Top Fuel luokan autoa, joista vain kahdeksan mahtui itse kisapäivän kaavioon. Aika-ajojen ensimmäinen oli Iso-Britannian Liam Jones ajalla 3.89 sekuntia, toisena Mäkelä ajallaan 3.91 sekuntia. Sunnuntaina pudotuspäivänä Mäkelä kohtasi ensimmäisellä kierroksella Ruotsin Patrik Persin. Toisella kierroksellavastassa oli Norjan Maja Udtian, jonka Mäkelä voitti ajalla 3.853 sekuntia ja uudella parhaalla loppunopeudellaan 508 km/h.

Nykyinen Euroopan nopeusennätys on 509 km/h. Finaalissa Mäkelä kukisti Ruotsin Micke Kågeredin ajalla 4.03 sekuntia.

Mäkelä antaa kiitosta tiimilleen ja sanoo, että tasaisten tulosten takana on hyvä ja vankka tiimityö.

– On tärkeää löytää oikeat ihmiset oikeille paikoille. Tämä viikonloppu oli taas hyvä osoitus tiimimme vahvuudesta ja osaamisesta, Mäkelä kommentoi.

Viidettä perättäistä voittoa Mäkelä lähtee hakemaan kolmen viikon päästä Kauhavalta. Kauhavalla järjestettävät FHRA Nitro Nationals kisat, 5.-7.7., ovat ainoat EM-sarjan kisat Suomessa, jossa nähdään myös Top Fuel -luokan autoja. Nähtäväksi jää, pystyykö Mäkelä tiimeineen rikkomaan Euroopan nopeusennätyksen Kauhavalla.

Teksti: Hanna Haapanen / Anita Mäkelän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing