Drag Race 29.03.2017

American Car Showssa Drag Race -junioreiden näytösajo

American Car Showssa pääsee tutustumaan Drag Racingiin.

Amerikkalaisia autokaunottaria esittelevä American Car Show -näyttely on vuosien saatossa laajentunut pienen piirin harrastetapahtumasta Suomen suurimmaksi alan harrastajien ja koko perheen Pääsiäistapahtumaksi. Tämän vuoden 40th Anniversary American Car Showssa on tarjolla viime vuoden tapaan Motorsport-tapahtuma.

Motorsport on aidosti koko moottoriurheilun kokoava tapahtuma, jonka toteuttavat yhteistyössä Finnish Hot Rod Association FHRA, AKK Motorsport ja Suomen Moottoriliitto SML. Edellinen Motorsport oli menestys sekä kävijöiden että mukana olleiden näytteilleasettajien mielestä, ja nyt tapahtuma kehittyy edelleen tarjoten kolme vilkasta näyttelypäivää ja aikaisempaa laajemman näyttelyalueen. Motorsport on muiden samanaikaisten tapahtumien tapaan alansa paras kohtaamispaikka moottoriurheilun parissa toimiville yhteisöille, eri lajien kilpailijoille, ammattilaisille ja harrastajille sekä moottoriurheilusta ja harrasteajoneuvoista kiinnostuneelle yleisölle.

Helsingin Messukeskuksessa pääsee ihastelemaan muun muassa kiihdytysautoja. Kiihdytysajo paisui amerikkalaisnuorten parissa varsinaiseksi harrastukseksi 1930-1940-lukujen vaihteessa. Suosittu tapa ottaa miehistä ja autoista mittaa oli kiihdyttää liikennevaloista korttelin mitta seuraaville valoille. Korttelin mitta oli noin neljännesmaili eli nelisensataa metriä. Yhdysvaltojen Drag Race -kattojärjestön perustaja Wally Parks houkutteli kiihdytysajajat kaduilta suljetuille radoille, kun harrastus sai yhä enemmän kannattajia. Oma kattojärjestö perustettiin vuonna 1951 ja samalla rakennettiin ensimmäinen kiihdytysrata.

Junior dragrace on 8-18-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu kiihdytysurheilulaji, jossa kilpaillaan pääasiassa Dragster-tyyppisillä autoilla tai moottoripyörillä. Junioreiden ryhmissä kilpaillaan 201 metrin (1/8 mailin) matkalla. Junioreiden kilpailuissa reaktiot ja tasaisuus on valttia. Vuonna 2012 kilpaili Suomen sarjassa 32 juniorikuskia autoilla ja 12 moottoripyörillä.

Junior Stock -autoissa käytetään, yksisylinterisiä 4-tahtimoottoreita, joiden teho on noin 5-10 hevosvoimaa. Nämä autot suoriutuvat 201 metrin kiihdytyksestä 12.9-15 sekunnin ajassa ja nopeutta on noin 70km/h. Stock-luokassa ei saa alittaa 12.9 sekunnin luokkarajaa.

Junior Modified (JR/M) -luokan autoilla voi aloittaa kilpailemisen sinä vuonna, kun täyttää 12 vuotta. Modified-luokan autoissa on pääasiassa yksisylinteriset metanolia polttoaineena käyttämät moottorit, mutta myös bensakäyttöisiä V2- moottoreita käytetään voimanlähteinä. Modified-luokan autot saavuttavat jopa yli 130km/- loppunopeuksia, jonka saavuttamiseen aikaa kuluu noin kahdeksan sekuntia. Luokkarajana on 7,9 sekuntia, jonka alle ei saa ajaa. Riittävä kilpailukokemus Modified-luokassa mahdollistaa siirtymisen määrättyihin isompiin kilpaluokkiin jo 16-vuotiaana.

Junioreiden näytöskilpailuja Messukeskuksessa

Messukeskuksessa nähdään nyt ensimmäistä kertaa Junior Dragstereitten näytöskilpailu, kun ”seiskahallin” takaseinustalle on rakennettu noin 150 metriä pitkä kiihdytysrata, jossa 8-12-vuotiaat kiihdytyskilpailijat ratkovat paremmuuttaan jokaisena näyttelypäivänä. Dragsterit ovat putkirunkoisia noin 3 metriä pitkiä ohjuksia joissa voimanlähteenä on Brigs & Strattonin yksisylinterinen nelitahtimoottori. Suorituskyky näillä dragstereilla on normaalin perheauton luokkaa, ellei parempikin.

Lisätietoja: https://www.fhra.fi/drag-racing/junior-drag/

Emma Kimiläinen

American Car Show -tapahtuman Motorsport-osasto esittelee useita eri moottoriurheilulajeja, joista yksi näyttävimmistä on V8 Thunder rata-autosarja. Ärhäköissä V8 Thunder –autoissa on noin 450 hevosvoimaa. Radalla nähdään kolme eri korimallia: Chevrolet Camaro, Dodge Challenger ja Ford Mustang.

Suomen tunnetuin ja menestynein naisratakuski, helsinkiläinen Emma Kimiläinen ajaa tulevalla kaudella Ford Mustang –korimallista V8 Thunder -kisavehjettä. 

Lisätietoja: http://www.v8thunder.fi/

Tällaisella Fordilla kilpailtiin 1920-luvulla vauhdikkailla ovaaliradoilla Yhdysvalloissa.

American Car Show tuo kaiken kansan nähtäville myös mielenkiintoisen kokoelman nostalgiaa. Yleisö voi ihmetellä muun muassa T-Ford Boattail Speedsteriä vuodelta 1927, jonka nokan alta löytyi nelisylinterinen, 40 hevosvoiman moottori. Parhaimmillaan Boattail saavutti noin 100 kilometriä tunnissa huippunopeuden.

Teksti: American Car Show Tiedotus

American Car Show juhlii 40-vuotista taivaltaan pääsiäisenä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing