Ralli 03.02.2017

Alex Forsström TGS:N Skoda Fabia R5:lla Ralli SM -sarjaan

Nuori rallilupaus Alex Forsström, 20, ja kartanlukija Markus Määttänen osallistuvat talvikauden Ralli SM -sarjan osakilpailuihin Toni Gardemeisterin TGS (Toni Gardemeister Sports) -tiimin Skoda Fabia R5 -kalustolla. Forsström ajaa Mikkelin SM Vaakuna- ja Kuopion Tahko SM-rallit Kalle Rovanperän tallikaverina.

Forsström odottaa Mikkelin SM-rallia ja nelivetodebyyttiään innolla.

– Huippuauto ja huipputiimi. Ihan törkeän siistiä. Iso hatunnosto kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana ja mahdollistaneet tämän. Kieltämättä nyt on aika hyvä fiilis lähteä vetämään, Forsström hymyilee.

Mikkelin SM Vaakuna-ralli on nuorelle rallikuljettajalle vasta uran kolmas yleisen luokan SM-tasolla. Forsström sanoo, että hän ei vielä tiedä mitä kisasta odottaa.

– Ajan kilpailuviikon keskiviikkona ensimmäiset testit Skodalla. Toivotaan, että testeissä saan hyvän tuntuman autoon. Mikkeliin lähdettäessä pääasia on, että saisin mahdollisimman paljon hyviä EK-kilometrejä nelivetokokemusta.

– Ja jos ajo alkaa tuntua hyvältä niin mikäs siinä. Painetaan sitten kaasu pohjaan ja yritetään jossain kohtaa yrittää kiusata kokeneempia ennakkosuosikkeja.

Forsströmin tallipäällikkönä Mikkelissä ja Kuopiossa toimiva Toni Gardemeister on mielissään siitä, että TGS-tiimissä ajaa kaksi rallin nuorta suomalaista tulevaisuuden rallilupausta tallikavereina.

– Fiilikset ovat hienot, kun kaksi nuorta ja nopeaa rallilupausta ajaa tiimimme kalustolla rallin SM-sarjaa. Olen seurannut Alexin edesottamuksia Baltian rallisarjoissa ja olen vakuuttunut hänen taidostaan ajaa kovaa.

– Kysymyksessä on Alexin ensimmäinen ralli nelivetoautolla, mutta jos hän malttaa pitää päänsä kylmänä eikä hölmöile niin uskon hänen olevan vauhdillisesti kärkeä lähellä ja kellottavan kilpailukykyisiä aikoja, Gardemeister toteaa.

Rallin seuraava SM-osakilpailu SM Vaakuna-ralli ajetaan 17.-18. helmikuuta Mikkelissä.

Teksti: Marko Mäkinen
Kuva: Juha Forsström

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli