Ralli 13.06.2019

Aleksi Röyhkiö valmiina isoon rallihaasteeseen

Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari

Ralli SM -sarjan viides osakilpailu, 14.-15. kesäkuuta ajettava Pohjanmaa Ralli, tarjoaa SM3-luokan kuljettajille ylimääräisen haasteen. Tulevan osakilpailun jälkeen viiden parhaan joukkoon sarjapisteissä mahtuvat nuoret kuskit pääsevät kisaamaan arvokkaasta palkinnosta.

Flying Finn Future Star -palkinto mahdollistaa yhdelle kuljettajalle tallipaikan elokuun alussa ajettavaan Neste Ralliin.

18-vuotias Aleksi Röyhkiö on valmistautunut Pohjanmaa Ralliin samalla, hyväksi havaituilla tyylillä kuin edellisiinkin ralleihin.

– Lisäjännitystä on toki jonkin verran, koska FFFS-palkinnon voittaminen on yksi tämän kauden päätavoitteistani. Nyt ollaan sarjapisteissä sellaisella sijalla, että ulosajoon ei ole varaa, mutta ei pidä alkaa turhia varmistella, Röyhkiö järkeili.

– Mahdollisimman hyvä tulos tästä rallista auttaa aina palkinnon voittamisessa. Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja tehdään asiat niin hyvin kuin osataan, niin kyllä siitä hyvä tulee.

Flying Finn Academyn valmennuksessa oleva Röyhkiö, kartanlukija Ville Mannisenmäki ja 2019-mallinen Ford Fiesta R2 ovat valmiina tulevaan haasteeseen.

– Viime sunnuntaina ajoimme Seinäjoen suunnalla treeniä. Se oli oikein hyvä tuntuman ylläpitämiseksi. Torstaina ajetaan vielä shakedown, joten fiilis ja tuntuma autoon ja ajamiseen on varmasti hyvällä tasolla, Röyhkiö päättää.

Pohjanmaa Ralli alkaa perjantaina kolmen erikoiskokeen myötä. Lauantaina ohjelmassa on kuusi pitkää ja vaativaa erikoiskoetta. Maalissa menestyjiä juhlitaan noin klo 17.30.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli