Ralli 29.08.2019

Aleksi Röyhkiö odottaa syyskauden SM-ralleja

Aleksi Röyhkiö tähtää palkintokorokkeelle Laitilassa. Kuva: Honza Fronek

Ralli SM -sarjan kuudes osakilpailu koittaa Laitilassa lauantaina. Sarjasta on vielä kaksi osakilpailua ajamatta, ja panokset ovat kovat erityisesti SM3-luokassa. Aleksi Röyhkiö on parhaimmillaan yltänyt kovatasoisen luokan kärkivauhtiin, mutta kaksi keskeytystä verottaa nuorukaisen sarjasijoitusta.

Sarjapisteissä kuudentena oleva ylöjärveläinen tähtää jälleen kärkiryhmän kamppailuun mukaan, joten kauden kolmas palkintopallisija on mielessä.

Tällä viikolla urheilukomennuksella armeijan harmaista oleva Röyhkiö ajoi keskiviikkona kilpailun ennakkotestit, jonka lisäksi ajotuntumaa hiotaan vielä perjantaina rallin shakedown-pätkällä.

– Sain hyvät kilometrit Neste Rallista, mutta siitä on jo neljä viikkoa aikaa. Niinpä ennakkotestit olivat nyt tärkeässä roolissa, kun palasin takaisin oman Ford Fiestan rattiin, totesi MM-rallissa M-Sportin kalustolla kilpaillut Röyhkiö.

– Toivottavasti Jyväskylän MM-rallin kokemuksesta on meille hyötyä syyskauden kahteen SM-ralliin. Toki myös muutamalla kanssakilpailijalla on samat kokemukset alla pitkästä MM-rallista.

Flying Finn Academyn valmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki starttaavat Laitilan SM-rallin reitille numerolla 6.

– Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja nauttimaan hienosta kilpailusta ja vauhdikkaista teistä. Tehdään parhaamme joka pätkällä ja pidetään hauskaa, niin kyllä siitä hyvä tulee, Röyhkiö huikkasi.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli