Snowcross 29.11.2018

Aleksi Rehulla tulevalle kaudelle taskussa uusia temppuja ja uusi yhteistyökumppani Amerikasta

Freestylekelkkailija Aleksi Rehu nähdään myös snowcrossin SM-sarjassa. Kuva: Pekka Raiski / Aleksi Rehu FSX Facebook

Moottorikelkkapuolen freestyleajaja Aleksi Rehu sineitöi sponsorisopimuksen amerikkalaisen 509inc.-varustevalmistajan kanssa. Mies on tunnettu isoista hypyistä ja huimista tempuista, mutta myös Snowcross Pro Lite -luokan viivalta.

Snowcross.fi-toimittaja Harri Kolehmainen kyseli Rehun kuulumiset ja tulevan kauden tunnelmat Kelekkamessuilla.

Miten menee? Joko alkaa kelkkahommat kuumottaa?

– Oulun suunnalla kaikki hyvin ja kauteen on päästy valmistautumaan jo rakentelemalla freestylekelkka uusiksi ja crossiin odotellaan vielä kelkkaa saapuvaksi nyt lähiviikkoina. Kuntopuolta olisi pitänyt ehtiä enemmän treenata, mutta ranka työnteko on ottanu siitä kyllä veronsa.

– Freestyleä ollaan päästy treenaamaan foami-altaaseen, eli jotain uutta on tulossa temppupuolella tulevalle kaudelle.

Viime kaudella tuli kaikennäköistä loukkaantumista ja sosiaalisesta mediasta sai seurata kuvia sairaalapediltä, joko mies on kunnossa?

– Viime kaudella sattui yksi paha kaatuminen, minkä takia jäi viimeinen snowcrossin SM-osakilpailukin ajamatta. Freestyle-hommissa ei kaikki mennyt putkeen ja kaaduin pahasti. Siinä puhkesi vasen keuhko ja jotain pientä hermovauriota tuli. Pitkällä kuntoutuksella on saatu ukko taas tikkiin!

Sait juuri sopimuksen amerikkalaisen 509inc.:n kanssa. Onneksi olkoon! Sanoit, että ei ollut mikään yksinkertaisin temppu. Millanen duuni tässä oli?

– Kiitos! 509-sopimus olikin sitten meikäläiselle oma haasteensa, kun ei tuo ”lontoo” väänny aivan niin kuin pitäisi. Alkuun ajattelin, että alan sanakirjan kanssa vääntämään englantia, mutta onneksi on manageri Ville, joka siinä kohdin tuli hätiin ja kirjotteli sähköpostit Jenkkeihin. Kelekkamessuilla väännettiin diili valmiiksi oikeankin mahtavalla rallienglannilla! Mahtava päästä osaksi noin hienoa brändiä!

Missä luokassa meinaat ajaa Snowcross-kaudella 2019?

Ensi kaudella ajetaan Pro Lite -luokassa ja tavoitteena on pystyä ajamaan ehjä kausi sekä olla viiden joukossa pisteissä. Hieman tulee tietysti tasoitusta annettua muille, kun freestyle on toisena lajina ja lajinomainen treenaus jää vähemmälle. Ei anneta sen häiritä, vaan tehdään ehjä ja hyvä kausi.

Millä kalustolla mennään?

Ensi kaudella mennään minulle jo tutulla Arctic Cat -kelkoilla ja kuten jo aiemmin mainitsin uutta laitetta laivasta odotetaan.

Teksti: Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross