Rata-ajo 03.11.2016

Aleksi Kalsta tähyää ulkomaan radoille

Aleksi Kalsta toivoo pääsevänsä ensi kaudella kisaamaan Ruotsin STCC-sarjaan. Kuva: Pekka Kalsta

18-vuotias Aleksi Kalsta saavutti menneellä kaudella rata-autoilun V-1600-luokan SM-pronssia. Nyt nuorukainen tähyää Ruotsin kilpa-areenoille.

Viime vuonna rata-autoilun V-1600-luokassa kisannut Aleksi Kalsta pääsi hiljattain testaamaan uutta ajokalustoa Alastaron radalle.

– Kävin testaamassa mahdollista ensi kauden kalustoa Finndrive-tiimin Sami Lappalaisen kanssa. Auto, jolla ajoin on Renault Clio RS04 ja sillä ajetaan Clio Cuppia Ruotsin STCC-sarjan yhteydessä.

Kalstan testit menivät kokonaisuudessaan positiivisissa merkeissä, vaikka alussa hänellä olikin uuden auton kanssa jarrutuntumassa hakemista.

– Siinä ei ollut jarrutehostinta ollenkaan, toisin kuin autossa, jolla olen pari viime kautta ajanut. Kylmästä kelistä johtuen takarenkaat ei myöskään lämmennyt potentiaaliseen lämpötilaan, joten auton perä tuntui todella liukkaalta koko testin ajan. Lopussa kierrosajat olivat kuitenkin kohtalaisia olosuhteisiin nähden ja oli kivaa päässä kokeilemaan uutta autoa.

Nuorukainen suhtautuu vielä varovaisesti tulevan kauden suunnitelmiin.

– Kyseisen sarjan ajaminen ei ole vielä aivan 100-prosenttisen varmaa, mutta jos riittävä budjetti saadaan kasaan, niin sitten ajetaan ja kovasti tehdään tällä hetkellä töitä riittävän rahamäärän keräämiseksi. Sen lisäksi, että koitetaan saada yhteistyökumppaneita tulevalle kaudelle, teen myös ihan “oikeita” töitä isän sähköalan yrityksessä.

Mikäli Kalsta pääsisi ensi kaudella kisaamaan STCC-sarjaan, ajaisi hän näillä näkymin myös Lappalaisen tiimissä.

– Lappalaisen tiimi on kiertänyt tätä sarjaa jo viime vuonna. Mielestäni minulla on realistiset mahdollisuudet ajaa sarjan top kolme -sijoituksista, joten se on vähintään tavoitteena enkä voittoakaan pidä mahdottomuutena. Viime kausi oli myös aika kova pettymys, joten odotan tulevaa kautta innolla, nuorukainen päättää.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo