Karting 22.03.2017

Aleksi Jalavalta huima nousu Italian kartingkisan finaalissa 

Aleksi Jalava avasi kisakauden Italiasta. Kuva: Aleksi Jalavan Tiedotus

Aleksi Jalava avasi kisakautensa osallistumalla kartingin CEE Rotax Max Challenge -sarjan ensimmäiseen osakilpailuun Italian Adriassa viime viikonloppuna. Kisaviikonloppu parani alun haasteiden jälkeen ja suomalaiselta nähtiin huikea nousu finaalissa.

Vasta 9-vuotias nuorukainen aloitti kilpailua edeltävän testiviikon todella vauhdikkaasti ja omaksui Adrian vaativan radan nopeasti. Harjoituksissa ajetut kierrosajat asettivat toiveet korkealle itse kilpailua silmällä pitäen.

Rotax Micro Max -luokan formaattiin kuuluu, että järjestäjien toimittamat moottorit arvotaan perjantai-iltana ennen varsinaista kilpailua.

– Lauantaina aamuna jännitti minkälainen arpaonni meitä oli suosinut. Heti ensimmäisessä harjoituksessa jouduttiin pettymään pahemman kerran. Kierrosajat olivat lähes kaksi sekuntia heikommat kuin omalla kisakoneella alkuviikon harjoituksissa ajetut, Jalavan taustajoukot harmittelevat.

Aika-ajoissa suomalaisen sijoitus oli vasta 28/32. Lisää epäonnea oli ensimmäisessä ja toisessa erässä, joista napsahti kummassakin viiden sekunnin aikasakot, jotka pudottivat muuten hyvin sujuneet erätulokset siten, että sunnuntain finaaliin Jalava lähti kaukaa kärjestä ruudusta 25/32.

Aleksi Jalava näytti finaalissa suomalaista sisua tekemällä huiman nousun. Kuva: Aleksi Jalavan Tiedotus

Lauantain moottorimurheita ei kokonaan saatu ratkottua sunnuntain finaaliin lähdettäessä.

– Edelleen suoravauhtimme oli  5km/h kärkeä jäljessä. Ennen finaalia Aleksi lupasi antaa kaikkensa ja nousta kympin joukkoon. Italiaan asti ei lähdetä antamaan periksi vaan yritetään loppuun asti, tiimi viestittää.

11 kierroksen finaalin ensimmäinen kierros oli Jalavalta todella huima. Hän sai erinomaisen lähdön ja pääsi ohittamaan useamman kanssakilpailijan. Suomalainen jatkoi ohituksia ja ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli saanut 15 pykälää nousua sijalle kymmenen. Loppujen finaalikierrosten aikana Jalavan sijoitus vaihteli kahdeksannen ja 11. sijan välillä. Ruutulipun heiluessa sijoitus oli upeasti kahdeksas. Muutamalle kanssakilpailijalle langetettujen aikasakkojen myötä Jalavan sijoitus vielä parani ja hän oli lopputuloksissa sijalla viisi.

– Nousua upeat kaksikymmentä sijaa.  Kuljettaja oli yhtä hymyä. Näin tuli kausi avattua. Suomen kausi starttaa huhtikuun 22. päivä Porissa.

Tänä vuonna Jalavan on tarkoitus osallistua Rotaxin lisäksi myös SJM-sarjaan. Kauden päätavoitteena olisi uusia paikka Rotax Max Challengen maailman finaaliin, joka ajetaan Portugalissa marraskuussa.

Jalavan kisaraportteja voi kauden aikana seurata Facebookissa.

Teksti : Aleksi Jalavan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting