Karting 23.07.2018

Aleksi Jalava kartingin SJM-sarjan Mini60-luokan kärjessä kolmen osakilpailun jälkeen

Kilpailu käy kuumana kartingin juniorisarjoissa. Tässä vauhtia näyttää Aleksi Jalava. Kuva: Aleksi Jalavan Tiedotus

Kolme kartingjunioreiden SM-osakilpailua on nyt ajettu ja jäljellä on kaksi kisaviikonloppua, Vammalassa ja Kouvolassa. Mini60-luokassa sarja on tasainen ja kuudessa erillisessä finaalissa on ollut viisi eri voittajaa: kaksi kertaa voiton vienyt Aleksi Jalava sekä Veeti Nenonen, Veeti Rajala, Aaron Koivula ja Joni Heikkilä.

Aleksi Jalava, joka ajaa nyt Mini60-luokkaa ensimmäistä kauttaan, on esittänyt tasaista tekemistä koko kauden ajan. Lentolassa hän saavutti tuplavoiton, Töysässä sijat neljä ja kolme ja viime viikonloppuna Jämsässä kaksi kakkossijaa.

Lauantaina Jämsän aika-ajo ajettiin sadekelissä. Jalavan eriomainen vauhti toi hänelle paalupaikan. Vaihtelevassa säässä käydyt alkuerät sujuivat myös nuorukaisen komennossa. Sunnuntain finaaleissa Jalava kamppaili rengasongelmien kanssa ja terävin vauhti jäi puuttumaan. Kakkossijat olivat maksimaalisia suorituksia, johon hän pystyi.

Tällä hetkellä Jalava johtaa SjM-sarjaa Mini60-luokassa, mutta neljä finaalilähtöä on vielä edessä ja paljon pisteitä jaossa. Joni Heikkilä ja Aaron Koivula ovat sarjassa seuraavina ja myös he ovat esittäneet hienoa ajoa. Myöskään ei sovi unohtaa kovia haastajia Veeti Rajalaa, Nico Lembergia, Antti Haapalaista sekä muita kisakuskeja, jotka tekevät kilpailuista jännittäviä. Lähes koko kesän jatkuneet hellekelit ovat tuoneet omat haasteensa kuskeille ja mekaanikoille. Nähtäväksi jää millaisessa säässä loput finaalit ajetaan, jatkavatko sarjajohtajat vahvoja otteitaan vai saadaanko voittajien joukkoon uusia nimiä.

Teksti ja kuva: Aleksi Jalavan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting