Karting 03.09.2018

Aleksi Jalava kartingin Mini60-luokan Suomen juniormestariksi

Aleksi Jalava on vuoden 2018 kartingin Mini60-luokan Suomen juniorimestari. Kuva: Aleksi Jalavan Tiedotus

Kartingin Suomen juniormestaruus-mitalien saajat ratkottiin viime viikonloppuna Kouvolassa. Sarjavoitto oli ratkennut Aleksi Jalavalle Mini60-luokassa jo edellisessä kilpailussa Vammalassa, mutta muut mitalistit eivät olleet vielä selvillä.

Kahtena edellisenä vuonna Rotax-sarjan Mirco Max -luokan voittanut Jalava ajoi Mini60-luokkaa nyt ensimmäistä kauttaan ja onnistui kovatasoisessa sarjassa hienosti. Kauden aikana hyviä otteitaan esittänyt nuorukainen ajoi neljännessä osakilpailussa Vammalan sadekisassa selkeisiin voittoihin molemmissa finaaleissa. Tämä tuplavoitto tiesi sitä, että Jalava oli kerännyt pisteitä riittävästi mestaruuden varmistamiseksi, vaikka yksi osakilpailu oli vielä ajamatta.

Jalavan kauden tavoitteena oli tietysti SM-mitali, mutta sarjavoitto tuli kuitenkin yllätyksenä. Jalava kävi kauden aikana kovia kamppailuja kisojen voitoista muun muassa Joni Heikkilän, Aaron Koivulan ja Veeti Nenosen kanssa. Nämä kuskit nappasivatkin junioreitten muut SM-mitalit: Aaron Koivula hopeisen ja Veeti Nenonen pronssisen. Joni Heikkilä jäi niukasti neljänneksi. Jalava ajoi koko kauden tasaisesti kärjen vauhdissa ja keräsi tililleen neljä voittoa ja kolme muuta palkintosijaa, mitkä oikeuttivat sarjavoittoon.

Jäljellä on vielä yksi tärkeä kilpailu. Jalava oli sarjavoiton lisäksi myös TM-merkkisellä moottorilla parhaiten sijoittunut Mini60-luokan kuljettaja, mikä toi hänelle kisalipun Italiassa ajettavaan WSK-kilpailuun. Jalava on ajanut ulkomailla aikaisemmin Rotax-kilpailuissa, mutta lokakuussa South Gardalla ajettava kilpailu on suomalaiselle ensimmäinen ulkomaankisa Mini60-luokassa. Kilpailuun on odotettavissa jopa 100 kyseisen luokan kuljettajaa, joista alkuerien perusteella finaaliin pääsee 34. Ennestään tuntematon rata ja uusi kalusto tuovat omat haasteensa, mutta Jalava lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa.

Teksti ja kuva: Aleksi Jalavan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting