Jääspeedway 07.12.2016

Alavuden jääspeedwayleirillä haettiin vauhtia tulevaan kauteen

Alavuden leirin puuhamiehet Janne Vilponen ja Kai Lehtinen. Kuva: Paavo Kangas

Suomalaiset jääspeedwaykuljettajat saivat nauttia viikonloppuna jopa kahdesta leiristä. Yli-Torniossa Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n järjestämän leirin lisäksi Alavudella järjestettiin Suomen Moottoriliiton ajoleiri.

Alavus helli viikonloppuna myös säidensä puolesta jääspeedwayleirille osallistuneita kuljettajia, jotka saivat nauttia pikku pakkasesta ja auringon paisteesta.

Suomen Moottoriliiton leirin kovimpina puuhamiehinä toimivat Janne Vilponen ja Kai Lehtinen, jotka olivat järjestäneet kuskeille seitsemän rataa sekä komeat majoitustilat maukkaine aterioineen.

– Leirin tarkoitushan oli, että joka jäägladiaattori saisi mahdollisimman paljon ajoa ja sitä myöten vauhtia tulevaan kauteen, leirille osallistunut Jani Koivula toteaa.

Ja näin todella kävikin. Puuhamiehet olivat tarkkaan suunnitelleet viikonlopun ohjelman tarjotakseen ajajille mahdollisimman intensiivistä treeniä.

– Lauantaina leirillä oli omaa harjoittelua radalla, pyörän säätöjä ja hyviä neuvoja. Sunnuntaina ajettiin pudotuskaaviolla täysiä eriä, jotta saataisiin porukka mahdollisimman tasaväkisiksi. Maanantai pyhitettiin leirikilpailulle, Koivula kertaa.

image1

Tiivistahtinen leiri saatiin päätökseen maanantai-iltana.

– Menoa oli niin paljon, että ei illalla tarvinnut miettiä unentuloa. Koska Alavuden miehet olivat saaneet hyvin pelaamaan radan huoltotoimet, sai koko ajan ajaa jossain radalla, niin että ranteet paukkui. Kerrassaan ihailtavaa omistaumista herroilta, tosin ihmekkös tuo, kun omaavat kumpikin komian moottoriurheilutaustan, joten tieto taitoa löytyy, Koivula kiittelee.

Kuskeja leirillä oli kaiken kaikkiaan 14.

– Toki enemmänkin olisi mahtunut, mutta Ylitorniossa ollut FIM:n leiri tietenkin veroitti pientä lajia, mutta hienoa että kumpikin leiri onnistui. Toivotaan että jatkossakin saataisiin näin hyviä leirejä järjestettyä, Koivula toteaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Tomi Tani palasi radoille tositoimiin

Kansainvälinen jääspeedwayleiri Ylitorniolla viikonloppuna

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway