Rata-ajo 18.09.2017

Alastarolla saatetaan kruunata viikonloppuna historian ensimmäinen thaimaalainen suomenmestari

Rata-SM-kausi 2018 alkaa ensi kesäkuussa. Kuva: Taneli Niinimäki

Alastarolla koetaan ensi viikonloppuna jopa kahden rata-autosarjan huipentuma, kun sekä Rata-SM että FTCC-sarjoissa ajetaan yhteinen kauden päätösosakilpailu. Thaimaalainen Nathayos Sirigaya on V1600-luokan SM-pisteissä toisena ennen viimeistä kilpailuviikonloppua.

Rata-SM sekä FTCC-sarjat kokoontuvat yhteen Alastaron moottoriradalle tulevana lauantaina ja sunnuntaina, jolloin kisaillaan Rata-SM-sarjan, FTCC-sarjan sekä Pohjois-Euroopan mestaruuksista.

V1600-luokassa ratkotaan viikonloppuna peräti kolme eri mestaruutta. Vakioautoilla on jaossa sekä Suomen, FTCC-luokan kuin Pohjois-Euroopankin mestaruudet.

Mestaruuksien osalta peli on V1600-luokassa vielä avoin useamman kuljettajan kesken. Thaimaalaisella Nathayos Sirigayalla on mahdollisuus kirjoittaa moottoriurheilun historiaa kirimällä Simo Rauhalan 11 pisteen johto kiinni, ja nousemalla historian ensimmäiseksi thaimaalaiseksi suomenmestariksi.

Gran Turismo ja Touring Cars -luokkien yhteislähdössä nähdään suurin osanottajamäärä koko kaudella, kun 14 autoa saapuu kilpailemaan luokkien mestaruuksista. Kankaanpään Jyrki Jönkkärillä on tasaisten suoritusten voimin vankka ote sarjamestaruudesta.

Formula Ford -luokan kahden osakilpailun mittainen mestaruussarja huipentuu niin ikään Alastarolle, missä sarjamestaruus on vielä jakamatta. Siivelliseksi muuttuneiden formuloiden sarjapisteitä johtaa ennen päätösosakilpailua Turun Urheiluautoilijoiden Kristian Laine.

Rata-SM-luokista Legends loistaa Alastarolla poissaolollaan, sillä luokan kausi huipentui viikonloppuna Suomessa järjestettyihin MM-kilpailuihin. Alastarolla mukana ovat Rata-SM-luokista V1600, Formula Ford, Gran Turismo sekä Avoin Touring Cars.

Kilpailulähdöt ajetaan la klo 13.20-17.20 ja sunnuntaina klo 10.35-16.45. Alastaron päätösosakilpailu on yleisölle maksuton. Kilpailun tarkempi aikataulu sarjan kotisivuilla www.ratasm.fi.

Teksti: Rata-SM Tiedotus, Kristiina Vaalasmaa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo