Rata-ajo 18.07.2016

Alastarolla luvassa tiukkaa vääntöä mestaruuspisteistä

V8 Thundercars -luokan autossa on 450 hevosvoimaa. Kuva: Santtu Miinalainen

Tulevana viikonloppuna yli 80 ratakuljettajaa mittaa paremmuuttaan Alastaron moottoriradalla. Rata-ajon SM-sarjan neljännen osakilpailun kilpailulähdöt starttaavat lauantaina klo 14.00. Kilpailulähdöt korkkaa V8 Thundercars -luokka aamupäivällä ajettujen aika-ajojen perusteella. Muina kilpailuluokkina nähdään V1600-, Legends-, Gran Turismo- ja Formula Ford -luokat. Lisäluokkana mukana on Locost.

Locost-luokan autot perustuvat Lotus Seven -auton ulkonäköön, mutta ovat itse rakennettuja. Locosteja on kilpailuun ilmoittautunut kymmenen, joten tiukkaa vääntöä tullaan näkemään myös tässä luokassa.

V8 Thundercars -luokassa Jari Nurminen johtaa tällä hetkellä kokonaispisteissä, mutta helpolla ei Nurmista päästä uutena kuljettajana tälle kaudelle tullut Henri Tuomaala. Toni Lähteenmäki on myös sarjan kärkikamppailussa mukana sijalla kolme.

V1600 -luokassa Tuomas Pöntinen on dominoinut muita kilpailijoita Minillään. Seuraavista sijoista taistelevat Noora Lähteenmäki, Aleksi Kalsta ja Jaakko Louhi.

Formula Ford -luokassa Elias Niskanen on johdossa reilulla kymmenellä pisteellä. Toisena sarjassa on Jani Kaleva. Alastaron UA:n oma kuljettaja Marko Talvitie on tällä hetkellä sijalla kolme, ja Milla Mäkelä hengittää niskaan yhdeksän pisteen päässä.

ratasmalastaro2_kuva_ Santtu Miinalainen

Alastaron Legends-luokkaan on ilmoittautunut 40 kuljettajaa. Kuva: Santtu Miinalainen

Legendsien Trophy-sarjassa johtoa pitää Henri Tuomaala. Toisena sarjassa on Mathias Hertén ja kolmantena Tommi Nyvall. Legends-luokkaan on ilmoittautunut 40 kuljettajaa, joten lähdöissä tullaan näkemään totutusti melko intensiivistä kilpailua koko viikonlopun ajan.

Alastarolla riittää koettavaa myös radan ulkopuolella. Perheen pienimpiä saattaa kiinnostaa esimerkiksi testata Eego-sähkölautaa, joita on esillä varikkoalueella. Lisäksi kaikilla pääsylipun lunastaneilla on mahdollisuus tutustua kilpatiimeihin lähempää, sillä varikolle on vapaa pääsy. Molemmat Alastaron varikkoravintolat palvelevat asiakkaita koko viikonlopun ajan. Ravintoloissa on B-oikeudet.

Aika-ajot alkavat lauantaina klo 10.30 ja kilpailulähdöt klo 14.00. Sunnuntaina jatketaan warm-upilla klo 9.00 ja kilpailulähdöt starttaavat klo 11.00.

Teksti: Santtu Miinalainen / Kristiina Vaalasmaa

Kuvankaappaus 2016-7-18 kello 11.01.30

Kuvankaappaus 2016-7-18 kello 11.01.45

Pärnun helle ei hillinnyt Rata-SM kuljettajien menoa

V8 Thunder -luokkaan mahtuu myös nuoria lahjakkuuksia

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo