Supermoto 21.03.2017

Ala-Heikkilän ja Harvian treenimatka Italiaan sisälsi sekä aivotärähdyksen että onnistumisen tunteita

Patrik Ala-Heikkilä. Kuva: Davide Messora

Supermoton EM-kauteen valmistautuvat Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia päättivät juuri kaksiviikkoisen testirupeaman Italiassa. Reissu piti sisällään niin kovia tällejä kuin lupaavia onnistumisen hetkiäkin.

Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia saapuivat juuri Suomeen kaksiviikkoiselta treenimatkalta, jonka aikana he valmistautuivat ensi kuussa starttaavaan supermoton EM-sarjaan yhdessä italialaisen Gazza Racing –tiimin kanssa.

– Ajoa tuli taas paljon ja melkein joka päivälle. Oma ajo alkaa tuntua koko ajan paremmalta ja luotto omaan tekemiseen kasvaa. Tuleva kisapyörä oli saanut taas päivityksiä kytkimen, shifterin ja alustan muodossa ja se tuntui jälleen entistä paremmalle, joten odotan todella innolla minkälainen kilpuri siitä on tulossa, Ala-Heikkilä fiilistelee.

Kahden viikon intensiivinen treenireissu huipentui viime sunnuntaina ajettuun Regionale lombardia e piemonte –supermoto-osakilpailuun Italian Ottobianossa, suomalaiskaksikko osallistui tiiminsä kanssa kisaan treenipyörillä tarkoituksenaan hakea kisatuntumaa EM-kauden alkuun.

– Kisaan ilmoittautuminen ei ollut mikään läpuhuuto-juttu ja siitä voisi kertoa vaikka kuinka paljon, mutta lyhyesti hirveä paperisota, puheluita joka paikkaa ja sähköpostiviestejä Italian ja Suomen moottoriliittoihin ja pari lääkärikäyntiä ynnä muuta asioiden perässä juoksemista, niin saatiin homma vihdoin hoidettua, Ala-Heikkilä ihmettelee.

Suomalaiset kisasivat S2-Lombardia-luokassa.

– Aamun harjoitukset sujuivat hyvin, olin oman ryhmän toiseksi nopein. Siitä hyvillä mielin aika-ajoihin, josta nappasin kolmannen sijan, vaikka tuntui, että koko ajan oli joku edessä, enkä saanut nopeaa kierrosta aikaseksi. Aika-ajoista jaettiin kuljettajat aikojen perusteella kahteen ryhmään A ja B, joista minä menin A-ryhmään ja ruutuun kuusitoista. Ekassa erässä sain ihan hyvän startin ja ajoin varmaa ajoa 15. sijalla aina vikalle kierrokselle asti, jolloin ennen hiekalta poistuloa yritin hölmöä linjamuutosta, jonka seurauksena tuli pieni pyllähdys ja tipuin pari sijaa ja ylitin maaliviivan sijalla 18 ollen samalla oman luokan toinen.

Patrik Ala-Heikkilä sai kotiinviemisiksi palkinnon kauden ensimmäisestä kisasta. Kuva: Ville Harvia

Toisessa erässä Ala-Heikkilä sai jälleen hyvän startin ja pystyi ajamaan muun porukan mukana.

– Loppuerässä alkoi renkaat olla jo vähän loppu, niin ei pito riittänyt alkaa ohitella, joten ajoin varman sijan 14 maaliin ollen taas oman luokan toinen. Lopputuloksena itselle oman S2-Lombardia-luokan toinen sija, jossa oli 16 kuljettajaa. Omissa A-lähdöissä oli 31 kuljettajaa ja kaiken kaikkiaan totaalin tulos oli minulla sija 17, kun oli yhteensä 61 kuljettajaa. Itse olen erittäin tyytyväinen päivään, tiimin toimintaan ja omaan suoritukseen pikku pyllähdystä lukuun ottamatta ja tästä on hyvä jatkaa hyvillä mielin kohti EM-sarjan avausta.

Ala-Heikkilän tiimikaverilla Aaro Harvialla sen sijaan oli epäonnea matkassaan jo ennen kilpailua.

– Minulle ei tullut niin paljon ajoa kuin oli tarkoitus, koska kaaduin ikävästi asfaltilla treeneissä ja löin pääni niin pahasti, että taju lähti. Tämän seurauksena olinkin sitten kahdeksan päivää ajamatta huimausoireiden takia, mutta pääsin päivää ennen kisoja lauantaina kokeilemaan pystynkö ylipäänsä kisat ajamaan, Harvia kertaa.

Aaro Harvia otti varovaisesti ensimmäisen kilpailunsa aivotärähdyksen jälkeen. Kuva: Davide Messora

Nuorukainen päätti startata kisaan, mutta ajoi varman päälle ilman riskejä.

– Olihan se ajo hieman hakusessa aluksi. Aika-ajojen perusteella pääsin B-ryhmään paalupaikalle ja olin ensimmäisen erän toinen. Toisessa erässä otin hyvän startin, mutta kaaduin hiekalla ekalla kierroksella ensimmäiseltä sijalta. Siitä sitten tein nousua porukan häntäpäästä sijalle 11.

S2-luokan lopputuloksissa Harvia oli seitsemäs ja yhteistuloksissa 61 ajajan joukossa sijalla 36.

– Hyvät fiilikset kuitenkin jäi isosta tällistä huolimatta, pääasia että jalka kestää ajoa ja itsellä on mukavaa. Tästä on hyvä jatkaa ja kehittää omaa ajoa hyvässä opissa ja seurassa, viime kaudella jalkansa pahasti loukannut Harvia kiteytti.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suomalaiskaksikko supermoton EM-treeneissä: ”Tätäkö se ensirakkaus on?”

Kaksi suomalaista supermoton EM-sarjaan: ”Unelmien täyttymys!”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto