Supermoto 17.05.2017

Ala-Heikkilä Kreikan EM-kisasta: ”Hellettä, haastava rata ja pistävä ampiainen”

Patrik Ala-Heikkilä (313) ja Aaro Harvia (245) ajavat tämän kauden supermoton EM-sarjassa italialaistiimissä. Kuva: Davide Messora

Supermoton EM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Kreikan Spartassa, jossa suomalaiset sijoittuivat sijoille 10, 13 ja 16.

– Lämpöä oli pitkälle yli 30 astetta, eikä suomipoika ainakaan palellut, Patrik Ala-Heikkilä tiivistää kauden toisen EM-osakilpailun tunnelmat Kreikan Spartasta.

Myös rata toi omat haasteensa kilpailuun.

– Rata oli todella tekninen ja vaikea ainakin itselleni, mutta kierrosajat paranivat päivän mittaan koko ajan. Aika-ajoissa ajoin mahdollisimman paljon kierroksia, jotta löytyisi rataan hyvä ja rento fiilis.

Ala-Heikkilän toiseksi viimeinen kierros antoi hänen parhaan aikansa, joka riitti ruutuun 15.

– Ajojen jälkeen tankattiin lisää nesteitä, kun sunnuntaiksi luvattiin vielä kuumempi päivä.

Ensimmäisessä erässä suomalainen otti varsin hyvän startin.

– Alussa pari kierrosta oli tiukkaa vääntöä, kunnes ekassa mutkassa Suzuki-kuski kiilasi minut melkein pihalle ja se ja Eero (Madisson) pääsivät kuittaamaan minut siitä. Pojat pääsi karkaamaan multa, enkä pysynyt enää perässä. Erän puolivälissä jostain kauluksen välistä luikersi ampiainen puvun sisään ja pisti olkapäähän eikä pystynyt kuin fiilistellä asiaa ja ajaa tasaista varmaa ajoa maaliin asti sijalla 14.

Ala-Heikkilän toinen erä sai vähän huonon alun, kun hän jäi sumppuun.

– Ajoin kuumeisesti Aaron takarenkaassa kiinni, kunnes Aaro ajoi mutkalinjan pitkäksi ja pääsin kuittaamaan sisältä. Seuraava kuski oli näkökentässä ja lähdin jahtaamaan kovasti. Mekaanikko Factorysepi näytti taululla, että nyt sitä agrea, mutta ajamalla en vaan millään saanut häntä kiinni. Onnekseni hän kaatui hiekalla ja pääsin kuittaamaan. Sitten taas tasaista varmaa ajoa kunnes vielä toiseksi viimeisellä kierroksella huomasin, että koko erää johtaneella Thomaksella (Chareyre) suli vehkeet radan takalenkillä, niin sain vielä yhden sijan siitä ja maaliin pääsin sijalla 12.

Ala-Heikkilän eräsijat riittivät yhteistuloksissa 13 sijalle. EM-pisteissä kahden kisan jälkeen suomalainen jatkaa sijalla 17.

– Ajo oli viikonloppuna tasaista ja varmaa sekä vähän nousujohdanteista. Viikon aikana tehty kova tankkaus auttoi suomipoikaa helteessä jatkamaan hyvin. Nyt vaan lisää treeniä, että saadaan lisää vauhtia. Tiimipäällikkökin sanoi, että olisi muutama ässä hihassa pyöriin, mitä pitäisi testata ennen seuraavaa kisaa, Ala-Heikkilä iloitsee.

Eero Madisson otti eräsijojen 11 ja 10 myötä yhteistulosten sijan 10 ja Aaro Harvia suoriutui yhteistulosten sijalle 16 ajettuaan kisaerissä sijoille 15 ja 14. Madisson on EM-pisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen sijalla 14 ja Harvia sijalla 19.

Supermoton EM-kausi jatkuu Italiassa 2. heinäkuuta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto