Supermoto 19.09.2017

Ala-Heikkilä ja Harvia päättivät Supermoton EM-kauden ristiriitaisin tunnelmin

Patrik Ala-Heikkilä oli iloinen hyvästä sijoituksesta mutaisen kilpailun jälkeen. Kuva: Ala-Heikkilän Tiedotus

Supermoton EM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Itävallan Melkissä. Sarjan vakiokuskit, italialaisen Gazza Racing -tiimin väreissä kisaavat Aaro Harvia ja Patrik Ala-Heikkilä päättivät kauden ristiriitaisin tuntein.

– Reissuun lähdettiin hyvillä mielin, viimeinen EM-kisa ja tarkoitus oli pistää kausi pakettiin puhtaalla ajolla, Harvia kertoo.

Ala-Heikkilällä puolestaan ei ollut suuria odotuksia kauden finaalista.

– Supermoton ajaminen erinäisistä syistä oli jäänyt hieman vähäiselle, joten olin aikaisempien vuosien kisavideoilla vähän tutustunut tähän rataan. Itävaltaan lähdettiin ilman hirveitä odotuksia suorituksen suhteen, Ala-Heikkilä myöntää.

– Melkissä ajettiin myös paikallista sarjaa, joten varikolla oli reilusti yli toista sataa kuskia, mikä ei tässä lajissa ihan normaali näky ole. Rata oli makea ja todella kovavauhtinen, kun just ja just riitti kisapyörässä välitykset pääsuoralle. Ekan harjoituksen päätyttyä kun tulin varikolle, niin oli vähän epätodellinen olo siitä, että olin koko porukan hitain (sija 27) ja seuraavaan oli kirittävää vähän yli kaksi sekuntia, vaikka tuntui, että kovaa mentiin. Siinä varikolla sitten niin sanotusti hakkasin päätä seinään ja mietin et “nyt ukko hereille muuten ollaan kusessa”, Ala-Heikkilä jatkaa.

Seuraaviin harjoituksiin Ala-Heikkilä sai parannettua aikaansa kolmella sekunnilla.

– Aika-ajoissa edelleen vähän tuntui, että on ajo hukassa. Viimeiselle kierrokselle tuntui, että pari ekaa mutkaa päästiin tosi kovaa, mutta hiekalla sitten pikku kuperkeikat, niin se oli siinä. Toiseksi viimeinen kierros antoi sijan 23, joka oli myös lähtöruutu kisapäivälle, Ala-Heikkilä toteaa.

Aaro Harvia. Kuva: Davide Messora

Sunnuntain kisapäivänä vettä satoi koko päivän.

– Sade ei oikeastaan haitannut yhtään. Tiesin, että se sekoittaa pakkaa vähän. Ensimmäisessä erässä sain hyvän startin ja ajettiin sitten kolme suomalaista letkassa aika pitkään, Patrik minä ja Eero Madisson, Harvia kertoo.

– Jollain tavalla minäkin halusin sadetta. Ekaan erään sain tosi huonon startin. Sadekelistä johtuen päätin katsoa alkutilanteen rauhassa, jos tulee tilanteita eteen. Ja kyllä jengi kaatui ja kolaroi parissa kohtaa alkuun, niin pääsin hyvin heidät kiertämään ja hyvillä sijoilla jatkamaan, Ala-Heikkilä komppaa.

Myös tiimikaverit pääsivät ottamaan toisistaan mittaa.

– Aaron kanssa kiihdytettiin toisiimme katsoen kumpi jarruttaa ensin, mutta Aaro sisämutkan puolella veti pidemmän tikun. Pääsuoran jälkeisessä mutkassa hän teki virheen vetäen linjat pitkäksi ja pääsin kuittaamaan takaisin. Sitten vain varmaa ajoa eteenpäin, kun molemmat pojat jäi sieltä perästä. Hyvällä puhtaalla suorituksella maaliin ja tulostaulu kertoi sijaksi 16, josta tuli todella hyvä fiilis, Ala-Heikkilä iloitsee.

– Paten pääsin tosiaan kuittaamaan, mutta lähes heti sen jälkeen lähti takapyörä alta radan nopeimmassa mutkassa. Juuri ja juuri vältyin kaatumiselta, mutta menetin paikkani takaisin. Sitten vielä ajovirheen ja pyörän sammuttamisen takia menetin myöhemmin kaksi sijaa ja maalissa olin 19:s, Harvia harmittelee.

Patrik Ala-Heikkilä, tiimipäällikkö Massimiliano Gazzarata ja Aaro Harvia. Kuva: Seppo Airaksinen

Ensimmäisen erän hyvästä tuloksesta johtuen Ala-Heikkilän odotukset toiseen erään kasvoivat.

– Starttiruudussa jännitti ihan älyttömästi. Sain taas todella huonon startin ja päätin taas vähän tutkailla ja sehän kannatti, koska ekalle hiekalle, joka oli muuttunut liejuksi, tuli kunnon kasat kaatuilijoista, jotka pääsin taas kiertelee. Sen jälkeen huomasin, että ollaan taas sama kolmikko peräkanaa. Tällä kertaa Eero edellä, sitten Aaro ja minä perällä. Ensin Eero kaatui hiekalla pois edestä ja vähän sen jälkeen Aarollakin lähti etupyörä alta ja pääsin kuittaamaan, Ala-Heikkilä kertoo.

Harvia sai puolestaan jälleen hyvän lähdön ja hän pääsi ensimmäisessä mutkassa ohittamaan usean kuljettajan.

– Kun ensimmäisillä kierroksilla rytisi aika paljon, niin olin jo sijalla 14, kunnes jälleen kolmannella kierroksella radan nopeimmassa mutkassa pääsuoran jälkeen lähti tällä kertaa eturengas alta ja siitä seurasi kaatuminen. Tanko meni sen verran vinoon ja etujarru jäi jumiin, että kisani oli siinä, Harvia harmittelee.

Ala-Heikkilä sen sijaan antoi mennä loppuun saakka täysillä.

– Näyttötaululta kovasti näytettiin, että hanaa hanaa ja mähän annoin ja näytin Rock’n Roll -merkkiä takasin ohi ajettaessa, kun oli niin siistiä ajaa kilpaa. Maalissa taas sija 16 ja ihan mielettömän hyvä fiilis omasta ajosta, kun tuntui, että molemmissa kisaerissä olin tehnyt nyt sen mihin mä pystyn. Toisessa erässä parhaimmillaan olin sijalla 13 ajanut.

Ala-Heikkilän viikonlopun eräsijat 16 ja 16 antoivat totaalin sijan 17. Näin ollen hän sijoittui EM-sarjassa 19:ksi.

– Muutaman viikon päästä käydään vielä Belgiassa ajamassa Superbiker Mettet -kisa, joka on maailman suurin ja kovin kisatapahtuma tässä lajissa.

– Kiitos kaikille EM-sarjassa muka olleille ja avustajille, iskälle, äitille, mummille, mekaanikolle Sepolle, tiimikaverille Aarolle, Gazza Racing teamille ja henkilökohtaisille sponsoreille Misor-Rakenne oy, PS-Palosaneeraus oy, Saneerausliike Jopal oy, Talon Tekniikka oy, lvis Hokka oy, Adison oy, Isännöitsijäpalvelu oy ja Finnlines, Ala-Heikkilä luettelee.

Harvia sijoittui lopulta EM-pisteissä sijalle 22.

– Ajoon olen muuten tyytyväinen, mutta tyhmät virheet maksoivat paljon tällä kertaa, sellaista se on.  Kauteen olen kokonaisuudessaan tyytyväinen, paljon on opittu ja mikä tärkeintä suht ehjänä pysytty. Ensi vuonna tullaan uudelleen ja kovempaa, Harvia lupaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Ala-Heikkilän ja Harvian treenimatka Italiaan sisälsi sekä aivotärähdyksen että onnistumisen tunteita

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto