Supermoto 14.02.2017

Ala-Heikkilä ja Harvia kotiutuivat Italian testeistä hyvillä mielin

Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia. Kuva: Seppo Airaksinen

Supermoton EM-sarjassa tällä kaudella kisaavat Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia saivat ensimmäisen treenimatkan päätökseen Italiassa. Yhteistyö uuden tiimin kanssa on alkanut hyvin.

Täksi kaudeksi supermoton EM-sarjaan sopimuksen italialaistiimin Gazza Racingin kanssa tehneet Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia ovat saaneet 2,5-viikkoisen testirupeaman päätökseen. Kaksikko kotiutui sunnuntaina Suomeen ensimmäiseltä Italian treenimatkalta.

– Reissu sujui mun mielestä erittäin hyvin, vaikka vähän kostea ja viileä sää meitä koettelikin ja sen takia päästiin vain yhtenä päivänä ottaa tuntumaa supermoto-treenipyöriin, jotka kuitenkin nopealla testauksella tuntui hyvinkin istuvan käteen, Ala-Heikkilä kertoo.

Supermototestien jäädessä vähäisiksi, suomalaisnuorukaiset keskittyivät treenaamaan motocrosspyörän puikoissa.

– Crossia tuli ajettua melkein joka päivä muutamalla eri radalla. Sadepäivien takia useana päivänä ajettiin Carmangolassa isossa hallissa. Yhtenä päivänä Dornossa päästiin Tim Gajserin kanssa ajamaan radalla samaa aikaan, mikä oli aika huikeeta! Ala-Heikkilä hehkuttaa.

– Ja raskasta se oli, vaikka oheistreeniä onkin tehty. Viime kesänä murtunut jalka puutui lähes samantien ja supermoto-ajot jäi aika lyhyeksi minun osalta. Patella näytti olevan hauskaa vaikka radalla olikin vähän vettä, Harvia lisää.

 

Patrik Ala-Heikkilän takana hyppyrin nokalla oleva motocrossin maailmanmestari Tim Gajser seuraa suomalaisen lentoa. Kuva: Seppo Airaksinen

Yhteistyö Gazza Racingin kanssa on alkanut sujua moitteettomasti.

– Tallipäällikkö ja tiimihenkilöt tuntuivat todella mukavilta ja heidän kanssaan on helppo työskennellä. Tiimin puolesta puitteet tekemiselle on ihan viimeisen päälle niin kuin pitääkin ja uskon että tästä tulee hyvä kausi! Ala-Heikkilä ennustaa.

– Tiimipäällikkö Max Gazzarata entisenä motocrossin ja supermoton huippukuljettana on mitä parhain opettaja tässä touhussa, ja muistaa aina korostaa, että hiljaa hyvä tulee, Harvia komppaa.

Aaro Harvialla on vielä työtä edessä, että viime kesänä murtunut jalka kestää kisarasituksen. Kuva: Patrik Virtanen

Seuraavan kerran kaksikko suuntaa takaisin Italiaan jo kuun lopulla, jonka jälkeen pikaisen kotona pyrähdyksen jälkeen he lentävät maaliskuun alussa kuukaudeksi takaisin saapasmaahan.

– Harvian sprintteri jätettiin sinne tallipäällikön luokse odottamaan meidän seuraavaa reissua varten, jonka olisi tarkoitus olla 23.-26.2. Silloin pitäisi olla kisapyörät valmiina ensimmäisiä testejä varten. Maaliskuun alussa olisi tarkoitus mennä kuukaudeksi sitten treenaamaan kunnolla supermotoa ensimmäisiin kisoihin italiassa, Ala-Heikkilä päättää.

Supermoton EM-kausi starttaa Italiasta 2. huhtikuuta.

Supermoton EM-kausi 2017

2.4. Italia
23.4. Espanja
14.5. Puola
18.6. (paikka vielä vahvistamatta)
17.9. Tsekki

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Ala-Heikkilä ja Harvia hakemassa vauhtia EM-kauteen Italiassa

Kaksi suomalaista supermoton EM-sarjaan: ”Unelmien täyttymys!”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto