Supermoto 30.01.2017

Ala-Heikkilä ja Harvia hakemassa vauhtia EM-kauteen Italiassa

Patrik Ala-Heikkilä pääsi aloittamaan treenijakson Italian motocross-radalta. Kuva: Seppo Airaksinen

Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia ovat parhaillaan Italiassa valmistautumassa supermoton EM-kauteen yhdessä uuden tiiminsä kanssa.

Supermoton EM-sarjassa tänä vuonna näillä näkymin ainoina suomalaisina kisaavat 24-vuotias Patrik Ala-Heikkilä ja 20-vuotias Aaro Harvia matkustivat kahdeksi viikoksi Italian Torinoon valmistautumaan toinen huhtikuuta saapasmaasta starttaavaan kauteen.

– Tarkoitus on harjoitella täällä sekä supermotoa että motocrossia, Harvia kertoo.

– Viime perjantaina saavuttiin autolla tänne ja heti lauantaina ja sunnuntaina päästiin motocrossia ajamaan. Kun kelit sallii, niin mennään ajamaan supermotoa.

Suomalaiskaksikko teki viime vuoden lopulla sopimuksen italialaisen Gazza Racingin kanssa. Yhteistyö on lähtenyt sujumaan hienosti.

Ala-Heikkilä ja Harvia tsekkasivat luonnollisesti välittömästi uuden kisakalustonsa Gazza Racingin päämajassa. Kuva: Patrik Virtainen

– Tiimin puolesta kaikki toimii todella hyvin, asunto oli etsitty valmiiksi noin viiden minuutin matkan päästä tiimin päämajalta, jossa pyörätkin huolletaan. Mun mekaanikkona täällä on mukana Patrik Virtanen. Fiilikset on kyllä korkealla, kun pääsee näin ajoissa aloittamaan kauden ja homma toimii. Kesäkuussa murtunut reisikään ei ajossa vaivaa ja alkaa olla jo parempi kuin ennen, Harvia iloitsee.

Niin ikään Ala-Heikkilä on tyytyväinen päästessään ajoharjoittelun makuun jo tammikuussa.

– Meillä molemmilla on ollut enempi vähempi ajotaukoa varsinkin supermotosta, joten tämän reissun aikana on tarkoitus hakea hyvää ajotuntumaa alkuun ja saada hyvää fiilistä ajamiselle ja sitä kautta lähteä kehittämään omaa tekemistä ja pyörää itselle ja kellolle sopivaksi. Todella hyvillä fiiliksillä ollaan liikenteessä. Ja kiitokset tiimin mekaanikolle Seppo Airaksiselle, joka jaksoi ajaa meidät yhdellä istumalla laivasta italiaan! Ala-Heikkilä huikkaa.

2. huhtikuuta starttaava supermoton EM-kausi käsittää yhteensä viisi osakilpailua.

Supermoton EM-kausi 2017

2.4. Italia
23.4. Espanja
14.5. Puola
18.6. (paikka vielä vahvistamatta)
17.9. Tsekki

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kaksi suomalaista supermoton EM-sarjaan: ”Unelmien täyttymys!”

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto