AKK Driver Academy 07.08.2018

AKK:n uusi nuorisopäällikkö Rosa Pietikäinen: “Itsensä haastaminen avartaa”

Rosa Pietikäinen on AKK:n uusi nuorisopäällikkö. Kuva: Rosa Pietikäinen

AKK panostaa yhä enemmän siihen, että suomalainen moottoriurheilu voi hyvin myös tulevaisuudessa, ja mahdollisimman monessa lajissa saadaan nauttia päivän päätteeksi Maamme-laulusta. Junioritoiminnan tukeminen on tässä tehtävässä yksi tärkeä osa-alue, jota AKK:n tuore nuorisopäällikkö Rosa Pietikäinen, 27, lähtee omalta osaltaan viemään eteenpäin.

Kuka olet ja miten päädyit AKK:n nuorisopäälliköksi?

Olen AKK:n uusi nuorisovastaava. Juureni tulevat pohjoisesta, missä olen kasvanut, opiskellut ja työskennellyt. Seuratyöstä minulle on kertynyt kokemusta sekä oman harrastuksen (voimanosto) että liikunnanohjaajan työn kautta. Niissä tärkeimpiä ovat olleet seuratukien hakeminen ja myöntäminen, toiminnan kehittäminen sekä nuoret! Lopputyön tein Karting-kuljettajan fysiologisista lajiominaisuuksista.

Mitä tekee nuorisopäällikkö?

Tällä hetkellä kartoitustyö on vahvasti käynnissä siitä, mitä seurat tekevät tällä hetkellä ja minkälaista nuorisotoimintaa heillä on, sekä minkälaista sen pitäisi tulevaisuudessa olla. Tässä kohtaa nuoret astuvat suureen rooliin. Päätavoitteena on saada lisää harrastajia autourheilun nuorisolajeihin. Tärkeää tehtävässäni on kuunnella seuroja. Meidän täytyy tehdä yhteistyötä ja jotta voimme kehittyä, se vaatii joltakin osin muutoshalukkuutta. Juuri muutoshaluttomuus on suurin uhka kehitykselle. Toivon seurojen tekevän yhteistyötä keskenään, ja pyrin puolestani auttamaan seuroja kuten liiton kuuluukin tukea. En tiedä ja osaa tukea seurojen toimintaa, jos en kuule heitä tai he eivät lähesty minua.

Seuravalmennus ja sen kehittäminen ovat myös osa minun työnkuvaani. Tässäkin minun täytyy tietää seurojen tarpeet ja vastattava siihen mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi autan valmennuspäällikköä (Tuomi Nikkola) kehittämään meidän valmennuspolkua (AKK Driver Academy). Kehitän myös Flying Finn -polkua ruohonjuuritasolta (harrastaminen, kokeilu, erilaiset tapahtumat, ip-toiminta, yhteistyö seurojen kanssa) ja kilpailemista (eri nuorten lajit) aina huipulle (Driver Academy) asti.

Pietikäinen toivoo autourheiluseuroilta yhteistyötä ja muutoshalukkuutta. Kuva: Rosa Pietikäinen

Mikä moottoriurheilussa kiehtoo sinua?

Hyvä kysymys. Lajin monipuolisuus ja vaativuus siinä kiehtoo. Ei riitä, että osaat ajaa vaan kuljettajalta vaaditaan monipuolista osaamista mistä erityisesti pidän fyysisestä puolesta. Kuljettajalla täytyy olla perusliikunnalliset elementit kunnossa (lihaskestävyys, peruskunto, reaktio jne), jotta kuljettaja voi pärjätä. Karting on lajina varsin helppo ja edullinen harrastus aloittaa siinä missä muutkin perinteisimmät lajit ja mikä koukuttaa varmasti etenkin silloin, jos ensikertalainen hoksaakin olevansa hyvä – se hetki ja kaverin ilme on upea nähdä.

Viestisi nuorisolle, joka pohtii olisiko moottoriurheilu heidän juttunsa.

Tähän tulikin jo osaltaan vastattua, mutta lisäksi olen huolissani siitä, jos nuorella ei ole  yhtään harrastusta, koska he eivät tiedä mistä kaikesta he jäävät paitsi: yhteisöllisyys (kaverit, hengaaminen, yhdessä tekeminen/kilpaileminen/matkustaminen). Itsensä haastaminen uudessa ja ehkä pelottavassakin asiassa avartaa, kehittää ja lisäksi harrastaminen luo hyviä edellytyksiä monelle saralle kuten itsensä voittaminen, ylittäminen, kehittyminen, tulee uusia kavereita, häviäminen ja siitä oppiminen.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting