Ralli 24.01.2019

AKK:n Flying Finn näkyi ja kuului Ralli SM -avauksessa – F1-tähti Bottas esikuvana nuorille

Valtteri Bottas starttaa viikonloppuna elämänsä ensimmäiseen ralliin. Kuva: Taneli Niinimäki

Flying Finn: Valtteri Bottas Experience -tapahtuma keräsi tuvan täyteen rovaniemeläisiä Sampokeskukseen. Elämänsä ensimmäiseen ralliin starttaavan Valtteri Bottaksen ohella yleisö pääsi kuulemaan tunnelmia nuorilta rallilupauksilta, Aleksi Röyhkiöltä ja Emil Lindholmilta. Tapahtuman kattoteema, suomalaisen autourheilun kuljettajapolku tiivistyi paitsi kuljettajissa itsessään, myös hyväntekeväisyyshuutokaupassa, jonka tuotto ohjattiin AKK:n Flying Finn -nuorisotoiminnan hyväksi.

Tapahtuman odotettu vieras Bottas asteli hyväntuulisena suoraan nuotin teosta lavalle kertomaan sukelluksestaan rallin maailmaan.

– Olen nauttinut paljon. Opeteltavaa lyhyessä ajassa on valtavasti, mutta kaikki on sujunut isommitta ongelmitta. Matkan varrella on sattunut toki kaikkea hauskaa, ja viime yönä vielä unissanikin kuulin kartanlukijani Rautiaisen Timon äänen ja nuotteja päässäni, nauratti Bottas yleisöä.

F1-ammattilainen antoi tunnustusta ralliammattilaisille ja kiitteli ”Flying Finn – Tehtävä Tunturissa” -projektinsa mahdollistaneita tahoja, Konecranesia, Westprota ja AKK:ta. Tuki Flying Finn -nuorisotyölle konkretisoitui ajokengissä, jotka Bottas lahjoitti huutokaupattavaksi tapahtuman yhteydessä.

– Aloitin itse kartingin 6-vuotiaana ja silloin minua pidettiin lähes hulluna, kun kerroin F1-haaveistani, mutta itse jaksoin tavoitteisiini uskoa. Siksi haluan tukea nuoria harrastuksen pariin ja kannustaa heitä, jotka haluavat tavoitella unelmiaan, Bottas summasi.

Kuva: Taneli Niinimäki

Flying Finn Future Star vauhdittaa rallilahjakkuuksien tietä kohti maailman huippua

Tapahtumassa lavalle nousivat myös Ralli SM -kautensa Rovaniemellä käynnistävät nuoret rallilupaukset Aleksi Röyhkiö ja Emil Lindholm.

Röyhkiö lähtee jahtaamaan SM3-luokassa muun menestyksen ohella Flying Finn Future Star -kilpailun pääpalkintoa, täyttä osallistumispakettia ja näytönpaikkaa 1.-4.8. ajettavaan Neste Ralliin. Hyvin menneen valmistautumisen ohella tunnustusta sai myös AKK:n nuorisomaajoukkue, johon Röyhkiö kuuluu.

– Tuki Flying Finn Academyltä on ollut tärkeää. Valmennusohjelma tukee valmentautumisessa monipuolisesti, ja auttaa omassa henkilökohtaisessa kehityksessä, Röyhkiö kuvailee.

SM1-luokassa viime vuonna hopeasijan napannut Lindholm toppuutteli hymyillen tämänvuotisia voitto-odotuksia, mutta kertoi odottavansa kauden alkua mielenkiinnolla. Tulevaisuuden Tähti –kilpailun voittaja 2017 paljasti seuraavansa myös Flying Finn Future Star -kilpailun (ent. Tulevaisuuden Tähti) etenemistä mielenkiinnolla.

– Tietenkin taistellaan kärkisijoitusta, mutta kisa on kaksipäiväinen ja olosuhteet ovat haastavat, joten kaikkea mahdollista voi tapahtua, Lindholm muistutti arktisen rallin arvaamattomuuksista.

Ralli SM -kauden avaus Arctic Lapland Rally Rovaniemellä 24.-26.1.

Kuva: Taneli Niinimäki

Teksti: AKK/Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli