Jäärata-ajo 13.02.2018

Äkkilähdöllä mukaan jääradan SM-sarjaan – alahärmäläinen Jere Kalliokoski puolustaa mestaruuttaan

Jere Kalliokoski lähtee puolustamaan mestaruuttaan jääradan SM-koitoksiin. Kuva: Heikki Kapanen

Autojen jääradan SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna kahdella osakilpailulla, lauantaina kilpaillaan Puolangalla ja sunnuntaina Paltamossa. Kauden kolmas osakilpailu on samalla sarjan finaali, sen jännittävät hetket koetaan lauantaina 17. maaliskuuta Kuusamossa. Avauskilpailu piti ajaa Jalasjärvellä, mutta se jouduttiin perumaan heikon jäätilanteen vuoksi.

Lähtöviivalle asettuu myös Alahärmän Jere Kalliokoski.

– Alun perin en ollut lähdössä mukaan sarjaan tänä vuonna, sillä EM-rallicrossiin tähtäävät testit alkavat heti Paltamon kilpailun jälkeisenä päivänä Ranskassa. Mutta kuinkas ollakaan, käytiin Mitsulla fiilistelemässä jääradalla sunnuntaina, ja se riemu minkä siitä ajamisesta saan, vaikutti niin vahvasti, että näpyttelin ilmoittautumisen sisään heti kun pääsin kotiin, Jere Kalliokoski taustoittaa.

AL-Härmää edustava Kalliokoski ajaa luokassa 3, jossa kilpaillaan nelivetoisilla autoilla.

– Lähden samalla Mitsu Evo nelosella, millä viime kaudella voitin mestaruuden. Siinä on noin 500 hevosvoimaa, ja vaikka se ei uudempia Mitsuja parempi ajettava olekaan, jääradalla tarvitaan voimaa ja vääntöä, ja sitä tuossa laitteessa riittää.
Lähden ihan luottavaisin mielin ajamaan, tavoitteena on mestaruuden uusiminen, mutta mitaliinkin täytyy olla tyytyväinen, sillä kovaa sakkia on mukana, Kalliokoski päättää.

Kilpailu Puolangalla alkaa lauantaina 17.2. klo 10.00 ja Paltamon kilpailu sunnuntaina myös kymmeneltä, kilpailuissa ajetaan alkuerät ja finaali. Kauden jokaisesta osakilpailusta saadut pisteet huomioidaan lopputuloksissa.

Kalliokoski Motorsport FacebookInstagram

Jääradan SM-sääntöihin voit tutustua täältä

Teksti: Toni Lönroos / Kalliokoski Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo