Karting 23.10.2017

AKK kerännyt nuorisourheilun hyväksi lähes 80 junior kart -autoa – Flying Finn 100 -hanke lähestyy tavoitettaan

Flying Finn 100 -junior kartit näytillä AKK:n Mestareiden Illassa 7.1.2017. Kuva: AKK / Toni Ollikainen

Suomen juhlavuoden hanke AKK:ssa on ollut menestys – yritysten ja yksityishenkilöiden avulla kasaan on saatu jo 76 kartingautoa, joiden luovuttaminen jäsenseuroille on käynnissä ympäri maata. Autourheilun kansallisen lajiliiton ponnistus on kerännyt kiitosta aina FIA:aa ja kotimaisia tähtikuljettajia myöten, ja yhteinen työ nuorisourheilun hyväksi jatkuu myös ensi vuonna.

Yksi Flying Finn 100 -hankkeessa mukana olevista seuroista on Lahden FK-kerho, joka on saanut hyväksyttyjen hakemusten perusteella AKK:n kautta käyttöönsä jo neljä karting-autoa. Yhden, Lahti Regionin lahjoittaman junior kartin luovutti kesän alussa itse F1-tähti Valtteri Bottas, jonka ympärillä riitti kuhinaa Pippon radalla järjestetyssä tilaisuudessa. Myös Bottaksen nimikkoauto on päässyt sittemmin ahkeraan käyttöön – ja kuka ties houkutellut jo idolistaan innostuneita kuljettajanalkuja tiiviimminkin lajin pariin.

”Olemme pitäneet kesällä useita tutustumistilaisuuksia, jotka ovat keränneet paljon kiinnostuneita paikalle. Karting-autojen kanssa on järjestetty jo monia kisoja ja ajokouluja 6-10-vuotiaille. Mukaan on tullut uusia harrastajia ja hankkeen avulla kerho on uusinut paitsi kalustoaan, myös kohottanut profiiliaan. Harvalla seuralla on varaa investoida isommin kartingiin, mutta tämä on mahdollistanut lajin harrastamisen ja aloituskustannusten pitämisen harrastajille hyvin matalalla”, iloitsee Lahden FK-kerhon puheenjohtaja Risto Salonen.

Sadasta autosta laajempaan toimintaan

AKK:n luotsaama Flying Finn 100 jatkaa toimintaansa juhlavuoden jälkeen nimellä Flying Finn. Päätarkoituksena on tukea nuorisotyötä ympäri Suomen jatkamalla yritysten ja yksityishenkilöiden avulla kart-autojen keräämistä ja luovuttamista jäsenseurojen käyttöön. Lisäksi toiminnan tavoitteena on erilaisten nuorisotapahtumien ja tempausten myötä tehdä kartingia tutummaksi suuremmalle yleisölle – vuodeksi 2018 suunnitteilla on esimerkiksi Flying Finn -tour.

Flying Finn 100:aa tukemaan on lähtenyt Bottaksen ohella nimekäs joukko muitakin suomalaisia kuljettajatähtiä, kuten Toni Vilander, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Heikki Kovalainen, Esapekka Lappi, Toomas Heikkinen ja Simo Puhakka, joista jokainen on luovuttanut oman nimikoidun karting-autonsa nuorisotyön hyväksi. Yhteistyökumppaneista lahjoitusten kärkisijaa pitää tällä hetkellä Neste yhteensä 10 autollaan.

”Jokainen lahjoitus on tärkeä, ja jokaisella on iso merkitys: nuorten harrastajien ilo on ollut todella mieleenpainuvaa. Flying Finn 100:n vaikutukset eivät jää yhteen vuoteen, vaan tulevat jatkumaan pitkälle tulevaisuuteen toiminnan vakiintuessa. Toivotamme tervetulleeksi jokaisen, joka haluaa olla tukemassa nuorisourheilua ja samalla luomassa pohjaa suomalaiselle autourheilumenestykselle tulevaisuudessa”, summaa hankkeen merkitystä AKK:n pääsihteeri Anssi Kannas.

Flying Finn 100:n yhteistyökumppaniksi lähtevän, yrityksen tai yksityisen lahjoittajan ilmeelle räätälöity junior kart -ohjataan uuteen kotiinsa AKK:n jäsenseurojen tekemien hakemusten perusteella. Lahjoittajalla on mahdollisuus olla vaikuttamassa alueeseen, johon junior kart luovutetaan. Lisätietoja hankkeesta antavat AKK:n pääsihteeri Anssi Kannas (seurat) ja avainasiakaspäällikkö Raakel Koittola (yhteistyökumppanit).

Lisätietoja:

Anssi Kannas, pääsihteeri / AKK
anssi.kannas@autourheilu.fi, puh. 050 300 1244

Raakel Koittola, avainasiakaspäällikkö / AKK
raakel.koittola@autourheilu.fi, puh. 044 358 4522

flyingfinn100.fi
facebook.com/FlyingFinn100

Teksti: AKK Viestintä

Flying Finn 100 -hankkeen karting-autot kovassa käytössä Lentolassa

Flying Finn 100 -hanke etenee kohti tavoitettaan – Nokian Renkaat lahjoitti kolme karting-autoa nuorille kuljettajalupauksille

AKK:n nuorisourheiluhanke sai paljon uusia tukijoita – Flying Finn 100:lle upea alku juhlavuoteen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting